Συνέντευξη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» παραχώρησε ο Στέργιος Τσίρκας και μίλησε για όσα συμβαίνουν στον Δήμο Μαραθώνος, τις προκλήσεις που υπάρχουν αλλά και τα έργα που πρόκειται να γίνουν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ο κ. Τσίρκας υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η καθημερινότητα ενώ έκανε και εκτενή αναφορά στα όσα έχει πράξει η τωρινή δημοτική αρχή από τη μέρα που ανέλαβε.

Αναλυτικά:

Κύριε Δήμαρχε, η περιοχή σας δέχτηκε ένα απίστευτο «χτύπημα» το καλοκαίρι 2018 από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Πως είναι η κατάσταση σήμερα;

Παραλάβαμε πράγματι μια κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη και οι επιπτώσεις της ακολουθούν μέχρι και σήμερα τους συνανθρώπους μας. Από την πρώτη μέρα της θητείας μας οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν προτεραιότητά μας. Από την πλευρά μας έχουμε δρομολογήσει αποκαταστάσεις, όπως οδοποιϊα, αντικατάσταση των αγωγών, κατασκευή παιδικών χαρών, δενδροφυτεύσεις και άλλα έργα υποδομών απαραίτητα για να ξανανιώσουν αυτοί οι άνθρωποι ότι ο τόπος μπορεί και πρέπει να ξαναγεννηθεί.

Η στήριξη της Πολιτείας είναι αναγκαία και έχουμε κάνει τις απαραίτητες επαφές με τα αρμόδια υπουργεία και για την επίλυση προβλημάτων, όπως ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί Προβάλινθος και Αμπελούπολη με τους δασικούς χάρτες. Με επιμονή αγωνιζόμαστε καθημερινά για να κάνουμε την ζωή όλων καλύτερη.

Τι να περιμένουν οι πολίτες από την Δημοτική Αρχή Μαραθώνος το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους;

Είναι πολλά τα έργα που έχουμε δρομολογήσει για να ξεκινήσουν άμεσα. Μεταξύ αυτών, οι εργασίες του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου για τον Δήμο μας, του αποχετευτικού δικτύου που θα ξεκινήσουν εντός του πρώτου 6μήνου του νέου έτους.

Επιπλέον, οι εργασίες αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης που δημιουργούν χρόνια προβλήματα, η επέκταση της υπογειοποιησης του ηλεκτρικού δικτύου στην Νέα Μάκρη για την αισθητική αναβάθμιση του εμπορικού μας κέντρου, η υπογειοποίηση στην πλατεία της Κοινότητας Βαρνάβα, η δημιουργία των πάρκων-πολυχώρων στις πυρόπληκτες περιοχές μας όπως η ανάπλαση της έκτασης του ΝΑΤ στο Μάτι, το Πολιτιστικό Κέντρο της Αφετηρίας που με πολλή προσπάθεια ξεκολλήσαμε από τις νομικές και οικονομικές διαφορές που περιελάμβανε, η ολοκλήρωση των αρχιτεκτονικών μελετών ανακατασκευής του πρώην εργοστασίου της Porcelana και άλλα αναγκαία έργα υποδομών που μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης, παράλληλα με τα έργα που είναι σε εξέλιξη.

Να τονίσω επίσης ότι μέσα σε 2 χρόνια παραδώσαμε 15 πιστοποιημένες παιδικές χαρές που κατασκευάσαμε από την αρχή, μέσα σε 2,5 μόλις μήνες από την αρχή της θητείας μας κατασκευάσαμε το 4ο Νηπιαγωγείο στο Ζούμπερι, λύνοντας άμεσα το πρόβλημα στέγασης των μαθητών μας, ενώ επισκευάσαμε και συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τις σχολικές μονάδες μας, τα γήπεδα και τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις.

Επιπλέον ένας μεγάλος στόχος που κατακτήσαμε είναι η επαναλειτουργία μετά από πολλά χρόνια του Ολυμπιακών διαστάσεων Δημοτικού μας Κολυμβητηρίου, έργο που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν οι δημότες μας.

Μια και αναφερθήκατε στην έκταση του ΝΑΤ στο Μάτι που έχει παραχωρηθεί μάλιστα στον Δήμο Μαραθώνος, δώστε μας μερικές λεπτομέρειες για την ανάπλαση του χώρου.

Πρόκειται για την έκταση των Παιδικών Εξοχών Οίκου Ναύτου, περίπου 130 στρεμμάτων, 3.500 τ.μ. στεγασμένων χώρων που βρίσκεται στο Μάτι, ιδιοκτησίας e-ΕΦΚΑ την οποία μετά από αίτημά μας ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε στον Δήμο μας και τον ευχαριστώ θερμά και εκ μέρους όλων των κατοίκων μας. Η έκταση αυτή θα μετατραπεί σε έναν οργανωμένο πολυχώρο αναψυχής και άθλησης με πολύ πράσινο, ιδανικό για οικογένειες, ΑμεΑ, 3η ηλικία και κυρίως για τα παιδιά μας, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και την φύση. Το άλσος αυτό θα αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών μας αλλά και για όλη την Ανατολική Αττική. Τα σχέδια της ανάπλασής του είναι έτοιμα.

Ποιες οι καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας Δήμος όπως ο δικός σας;

Η καθημερινότητα είναι το πιο μεγάλο στοίχημα για εμάς. Το να ζούμε δηλαδή σε έναν Δήμο οργανωμένο, καθαρό και όμορφο είναι καθημερινή μας επιδίωξη. Είναι γενική παραδοχή ότι η πόλη μας έχει αλλάξει. Οι δυσκολίες υπάρχουν αλλά επεμβαίνουμε άμεσα σε οτιδήποτε προκύπτει, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας και τα συνεργεία του Δήμου που εργάζονται καθημερινά για το καλύτερο.

Θα θέλατε να κλείσουμε με μία ευχή για τις ημέρες που έρχονται;

Η χρονιά που μας πέρασε ήταν ίσως η δυσκολότερη λόγω της πανδημίας και των συνεπειών της σε όλα τα επίπεδα. Μας θύμισε ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα. Επομένως θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο και σε εσάς υγεία πρωτίστως, προσωπική ευτυχία αλλά και σύνεση για να μπορέσει ο καθένας να πραγματοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει. Με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στην επιστήμη θα τα καταφέρουμε.

Προηγούμενο άρθροΟι Έλληνες έχουν φυλαγμένες δραχμές αξίας άνω των 500 εκατ. ευρώ!
Επόμενο άρθροΈξαλλος Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: «Μια χαρά τα ‘πε ο Μητσοτάκης, ο τουρισμός πληρώνει για να κάνετε εκπομπή»