Μια συνέντευξη του προέδρου της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, στην Καθημερινή και τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, όπου αναφέρθηκε στα σχέδια που έχει ο παγκόσμιος τεχνολογικός κολοσσός για τη χώρα μας και πιθανά και για την περιοχή του Μαραθώνα, εξέπληξε ευχάριστα τον δήμαρχο, Στέργιο Τσίρκα.

Ο κ. Τσίρκας απέστειλε την ακόλουθη ευχαριστήρια επιστολή στην «Καθημερινή» και τον κ. Παπαχελά:

«Κύριε διευθυντά,

Θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετική συνέντευξη με τον Πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ στην «Καθημερινή» της Κυριακής 13/11, η οποία αναμφισβήτητα αποτελεί μια ακόμη μεγάλη δημοσιογραφική σας επιτυχία.

Ως Δήμαρχος του ιστορικότερου Δήμου της χώρας, του Δήμου Μαραθώνος, διαβάζοντάς την, στάθηκα με ιδιαίτερη χαρά στην αναφορά τόσο την δική σας για τον Μαραθώνα για την οποία σας ευχαριστώ θερμά, όσο και του κ. Σμιθ ο οποίος δήλωσε την προτίμησή του στον τόπο μας, αναφερόμενος στην πρόθεσή του για μελλοντική επένδυση στον Μαραθώνα ενός project ανάλογου εκείνου του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας.

Όπως ασφαλώς θα γνωρίζετε, στον Δήμο Μαραθώνος βρίσκεται το μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου με την πλούσια συλλογή αθλητικών εκθεμάτων από όλο τον κόσμο και επιθυμούμε να προχωρήσουμε στην ψηφιοποίησή του, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να περιηγηθούν ψηφιακά στον χώρο με τη βοήθεια των σύγχρονων εφαρμογών και τεχνολογιών, αλλά και να παρακολουθήσουν τη σπουδαιότερη Μάχη της Ιστορίας μας, τη Μάχη του Μαραθώνα, ψηφιακά.

Είναι προφανές ότι στην σύγχρονη εποχή είναι επιβεβλημένη η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών για την προαγωγή του πολιτισμού μας προς όφελος της χώρας μας, κάτι που αποτελεί και δική μας επιδίωξη.

Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την προβολή του θέματος αλλά και για τις σημαντικές ειδήσεις που αναδείχθηκαν συνολικά από την συνέντευξη, όπως κάθε φορά από κάθε σας δημοσιογραφική δουλειά.

Στέργιος Τσίρκας

Δήμαρχος Μαραθώνος»

 

Προηγούμενο άρθρο«Βόμβες» για την Κιβωτό του Κόσμου: «Ο πατέρας Αντώνιος τα γνωρίζει όλα» λένε παιδιά που έζησαν σε δομές
Επόμενο άρθροΣε μια σκηνή ρουτίνας: Η λεπτομέρεια που σκότωσε τον καλύτερο κασκαντέρ στον κόσμο