Πανικός επικράτησε κατά τη διάρκεια παράστασης τσίρκου στη Ρωσία, όταν μία αρκούδα επιτέθηκε σε θηριοδαμάστρια, η οποία μάλιστα ήταν έγκυος.

Συγκεκριμένα, σε παράσταση τσίρκου στην πόλη Οριόλ στη δυτική Ρωσία μια αρκούδα επιτέθηκε σε έγκυο θηριοδαμαστή και χρειάστηκε η επέμβαση δύο ακόμα ατόμων για να σωθεί η γυναίκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η στιγμή της επίθεσης έχει καταγραφεί σε βίντεο, όπου διακρίνεται ξεκάθαρα η αρκούδα να αρπάζει την έγκυο γυναίκα από την κοιλιά και να μην την αφήνει παρά τις προσπάθειες των συναδέλφων της, ενώ οι θεατές παρακολουθούν με τρόμο.

Ευτυχώς η γυναίκα σώθηκε μόνο με λίγες γρατσουνιές. Η ίδια σε δηλώσεις της εκτίμησε ότι ίσως έγινε από ζήλια εξαιτίας της εγκυμοσύνης: «Πιθανότατα ζήλεψε γιατί είμαι έγκυος. Ευτυχώς έχω μόνο δύο γρατσουνιές και μια μελανιά στο πόδι. Παρόλα αυτά θα συζητήσω για το περιστατικό με πιο έμπειρους συναδέλφους μου. Όλα είναι καλά, πάντως, και με το ζώο και με το έμβρυο» δήλωσε.

Θεατές δήλωσαν πως το ζώο ήταν νευρικό ακόμα και όταν βρισκόταν στο κλουβί του πριν την έναρξη της παράστασης. Το τσίρκο απομάκρυνε την αρκούδα για τις επόμενες παραστάσεις, ενώ σύμφωνα με τη Daily Mail δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο ζώο επιτίθεται σε μέλος του τσίρκου.