Η απίστευτη ιστορία του Τζαμαϊκανού, Χανσλ Πάρτσμεντ, ο οποίος χάθηκε στο Τόκιο και έφτασε να πανηγυρίζει το χρυσό μετάλλιο στα 110μ. εμπόδια χάρη σε μία… εθελόντρια.

Η αποθέωση του εθελοντισμού και μία ιστορία που μπορεί να γίνει κάλλιστα ταινία. Την διηγήθηκε ο Τζαμαϊκανός Χανσλ Πάρτσμεντ μέσω Instagram, αποκαλύπτοντας ότι το χρυσό μετάλλιο στα 110μ. εμπόδια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το κατέκτησε χάρη σε Ιαπωνέζα εθελόντρια.

Όπως περιέγραψε ο Πάρτσμεντ, λίγο έλειψε να απουσιάσει από τον ημιτελικό του αγωνίσματος. Η αιτία; Πήρε λάθος λεωφορείο και αντί να καταλήξει στο στάδιο, βρέθηκε στο… κολυμβητήριο. Τον έπιασε πανικός, χρήματα δεν είχε για να πάρει ταξί, αλλά μία εθελόντρια του προσέφερε χρήματα. Ο Τζαμαϊκανός αθλητής πρόλαβε τον ημιτελικό, προκρίθηκε και τελικά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο…

«Ειδα την εθελόντρια και άρχισα να την παρακαλάω», αφηγήθηκε ο ίδιος και συνέχισε: «Έψαχνα να δω πώς θα πάω στο Ολυμπιακό Στάδιο. Μου έδωσε μερικά χρήματα και πήρα ταξί. Έτσι κατάφερα να φτάσω στο προθερμαντήριο και να κάνω ένα ζέσταμα πριν την κούρσα». Εννοείται ότι τα χρήματα της τα έδωσε πίσω, ενώ την προσκάλεσε να τον δει από κοντά στον τελικό του αγωνίσματος.

Η εθελόντρια δέχτηκε συγχαρητήρια ακόμα και από τον πρωθυπουργό της Τζαμάικα, Άντριου Χόλνες, ενώ και ο Πάρτσμεντ της είπε: «Ήσουν καθοριστική εκείνη την ημέρα, ώστε να μπορέσω να φτάσω στον τελικό».