Έχοντας πάντα ως στόχο τόσο την κινητοποίηση των πολιτών προκειμένου να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες, όσο και την προσφορά στο σύνολο, μέσω της ανάδειξης του κοινωνικού του χαρακτήρα, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Τελμησσός αφιέρωσε τα Βελερεφόντεια 2019 στο Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών του Δήμου Μαραθώνα, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελεί στην περιοχή.

Παρότι οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, περίπου 250 δρομείς δήλωσαν συμμετοχή και εξ αυτών τερμάτισαν 221 και συγκεκριμένα 162 άνδρες και 59 γυναίκες.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Νικητής στα 19α Βελερεφόντεια αναδείχθηκε ο 27χρονος Βέλγος δρομέας Frederic Cappaert, ο οποίος κάλυψε τα 5.900 μ της πανέμορφης διαδρομής στον παραλιακό πεζόδρομο της Νέας Μάκρης σε χρόνο 20:38 έχοντας από το ξεκίνημα τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Πίσω του τερμάτισε σε χρόνο 20:59 ο Νίκος Σκούταρης του ΣΔ Βόλου αφήνοντας τρίτο τον Παναγιώτη Αλεβίζο (20:59).

Σε ό,τι αφορά στο αγώνισμα των γυναικών, η Αλεξ Παναγιώτου επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, κόβοντας πρώτη το νήμα σε χρόνο 26:04. Δεύτερη τερμάτισε η Εύα Βασιλακοπούλου του ΑΠΣ «Τελμησσός» με 26:19 και τρίτη η Τατιάνα Ιβανόφσκαγια (26:21), επίσης αθλήτρια του «Τελμησσού».

Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν και οι παιδικοί αγώνες, αγοριών και κοριτσιών, με τους μικρούς δρομείς να κερδίζουν το ζεστό χειροκρότημα όλων των παρευρισκόμενων.
Οι Ηλίας Κωστάκης, Χριστόφορος Μπουραζάνης και Λευτέρης Γιαλαράκης κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις στα αγόρια, ενώ οι Ελπίδα Πασκοπούλου, Βodziony Paulina και Αννα Τζίμα ήταν τα τρία γρηγορότερα κορίτσια.

Το σήμα της εκκίνησης του αγώνα έδωσε ο π. Σταμάτιος, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Μαρκοπούλου, μαζί με τον πρωταθλητή του Μαραθώνιου Δρόμου και επίτιμο μέλος του Τελμησσου, Γιώργο Μάλλιαρη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Βλάση Καραβασίλη.
ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ

Άξια αναφοράς είναι και η παρουσία της παιδιάτρου και μέλους του ΑΠΣ, Ιακωβίνας Βρεττού, η οποία επέβλεπε τις προσπάθειες των συμμετεχόντων χωρίς ευτυχώς να χρειαστεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της. Η ιατρική/νοσηλευτική ομάδα ενισχύθηκε επίσης από τους διασώστες Μαρκόπουλου-Κουβαρά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κκ. Μανώλης Γεωργάτος, Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα, Ευάγγελος Κυπαρίσσης, νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της παράταξης «Νέοι Ορίζοντες» με τη σύζυγό του, Ρένα Σπανού, Διευθύντρια του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Κοινότητας Μαραθώνα, Κώστας Λάσκος και ο επίσης νεοεκλεγείς Κοινοτικός Σύμβουλος Νέας Μάκρης, Γιάννης Κυριακού.

Παρόντες ήταν και οι κκ. Δέσποινα Δαμιανού, Πρόεδρος του συλλόγου Μακρινών-Λιβυσιανών, Γιάννης Αθηναίος, Πρόεδρος του Σωματείου Αλιέων, οι βετεράνοι δρομείς Σπύρος Ανδριόπουλος, Νότης Παπούλιας και Γιώργος Μάλλιαρης, ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ γυναικών του Επιμορφωτικού, Γιάννης Φάκας, ο ιδρυτής του ΑΣ «Φειδιππίδης», Θάνος Ανθούσης, καθώς και οι Ελένη Μπερτσάτου (ΣΔΥΑ), Σταύρος Τσιμακίδης (ΑΠΣ «Απόλλων»), Γιώργος Διαμαντής (Αθηναίοι Δρομείς) και Παναγιώτης Αντωνόπουλος («Ευχίδας»).

Ο ΤΕΛΜΗΣΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ

Σε ανακοίνωσή του, ο Τελμησσός ευχαρίστησε θερμά τις κυρίες του Συλλόγου Μακρινών-Λιβυσιανών που τραγούδησαν και χόρεψαν δίνοντας άλλη νότα στον αγώνα, τον κλόουν Πεπίνο που ανέλαβε την ψυχαγωγία των παιδιών, την εθελοντική ομάδα φωτογράφων «ΦΩΤΟ-γραφές» για την κάλυψη της διοργάνωσης, τον Κώστα Ρουφογαλά, που επιμελήθηκε το ηχητικό σκέλος, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν εθελοντικά ώστε τα Βελερεφόντεια 2019 να στεφθούν από απόλυτη επιτυχία. Παράλληλα, ανανέωσε το ραντεβού για τον Ιούλιο του 2020 υποσχόμενος ότι τα 20ά Βελερεφόντεια θα επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις σε όσους τα τιμήσουν με την παρουσία τους…

φωτογραφίες: ομάδα ΦΩΤΟ-γραφές