Όλοι σήμερα κρατούν στο χέρι τους ένα smart phone και σύμφωνα με όλες τις τελευταίες έρευνες το χρησιμοποιούν αρκετές ώρες μέσα στη μέρα. Σήμερα, τα κινητά τηλέφωνα κάνουν πολλά περισσότερα πράγματα από το να καλούν και να στέλνουν μηνύματα, όπως στο παρελθόν.

Οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνούν και να γνωρίζουν ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, μπορούν να σερφάρουν στο διαδίκτυο και να κάνουν κάθε είδους αγορά.

Αν και σε μεγάλο βαθμό οι κινητές συσκευές θεωρούνται ασφαλείς, ένας επαγγελματίας χάκερ αποκάλυψε γιατί μπορεί να μην είναι τελικά όσο νομίζετε.

Μιλώντας στην Daily Mail, ο Keiran Burge – σύμβουλος ασφαλείας στην Prism Infosec και επαγγελματίας χάκερ – αποκάλυψε μερικά κοινά λάθη στα οποία είναι πιθανό να υποπέσετε άθελα σας και τα οποία θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους χάκερ να «εισβάλουν» στις συσκευές σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι ενημερωμένη με το πιο πρόσφατο λογισμικό, καθώς αυτό είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που αναζητούν οι χάκερ όταν προετοιμάζουν μια επίθεση, σύμφωνα με τον Burge.

«Το ξεπερασμένο λογισμικό είναι ένα πραγματικά μεγάλο ζήτημα, διότι, αν το λογισμικό έχει ενημερωθεί πρόσφατα, είναι πιθανότατα επειδή υπάρχει κάποιο ζήτημα ασφαλειας», δήλωσε στη Mail Online.

Εάν δεν έχετε ενημερώσει το λογισμικό σας, ο Burge λέει ότι «οι άνθρωποι μπορούν να εισέλθουν και να κλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες και μερικές φορές να πάρουν τον έλεγχο του λογισμικού».

Ένα άλλο πράγμα που σίγουρα δεν θέλετε να κάνετε είναι η επαναχρησιμοποίηση κωδικών πρόσβασης, καθώς αυτός είναι ένας συνηθισμένος τρόπος για τους χάκερ να αποκτήσουν πολύτιμες πληροφορίες.

ΠΗΓΗgazzetta.gr
Προηγούμενο άρθροΌλη η ιστορία του ελληνικού τζούντο στη Νέα Μάκρη!
Επόμενο άρθροΤην Κυριακή 10 Δεκεμβρίου η χριστουγεννιάτικη γιορτή στον Μαραθώνα