
Ο Σεπτέμβρης πλησιάζει, τα σχολεία θα ανοίξουν και πάλι σε λίγες ημέρες και γονείς και μαθητές έχουν αγωνία για τα μέτρα με τα οποία θα γίνει η επιστροφή στα θρανία, ενόψει ενός νέου κύματος της πανδημίας.
Λίγο πριν την έλευση του φθινοπώρου, την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την επιστροφή στην καθημερινότητα, αλλά κυρίως με την αύξηση του συγχρωτισμού λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας και της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, ο τρόπος διαχείρισης του κορονοϊού εξακολουθεί να απασχολεί ειδικούς και κυβέρνηση.
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. το πρωί της Κυριακής στο OPEN έδωσε το στίγμα των προθέσεων του Υπουργείου λέγοντας ότι “η τάση είναι για τα ηπιότερα δυνατά μέτρα γιατί πλέον έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα”.
Σε νέες ερωτήσεις, δε, για τα πρωτόκολλά ή τη διενέργεια self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς η υπουργός Παιδείας απάντησε “πάμε σε όσο το δυνατόν μια πιο κανονική σχολική χρονιά” προσθέτοντας ότι “έχουμε φύγει από τη λογική του συστηματικού ελέγχου γιατί αυτό σε αυτή τη φάση δεν αποδίδει καθώς έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού”.
Ερωτηθείσα για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που παιδί βρεθεί θετικό στον κορονοϊό, η Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι “η πολιτεία έχει μέτρα για όποιον νοσήσει που είναι καραντίνα 5 ημερών και μετά έξοδος με μάσκα. Εκεί κινούμαστε και εμείς. Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό από ό,τι συνέβη σε όλη την κοινωνία”.
Η Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι “είμαστε σε διαρκή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τους ειδικούς, τον ΕΟΔΥ καθώς είμαστε σε μια φάση συνύπαρξης με τον κορονοϊό” ενώ, όπως είπε, “καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας τα πρωτόκολλα έχουν λειτουργήσει πολύ καλά”.
Πηγή: thetoc.gr















































