Την 4η Ιουλίου γιόρτασε χθες ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ με έναν τρόπο που σε πολλούς προκάλεσε έκπληξη. Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής του Facebook, δημοσίευσε ένα βίντεο στο λογαριασμό του στο Instagram, στο οποίο φαίνεται να ίπταται επάνω από το νερό σε μια ηλεκτρονική σανίδα του σερφ, κρατώντας μια αμερικανική σημαία.

Συνόδευσε, μάλιστα, το βίντεο με τη μελωδία του τραγουδιού του Τζον Ντένβερ «Take Me Home, Country Roads». Στη λεζάντα του βίντεο έγραψε απλά: «Ευτυχισμένη 4η Ιουλίου!».

Όσο για την συγκεκριμένη σανίδα που χρησιμοποίησε, ονομάζεται eFoil, και είναι μια νέα τάση στους λάτρεις του σέρφινγκ με την τιμή της να κυμαίνεται από 4.000 έως 12.000 δολάρια. Πρόκειται για μια σανίδα του σερφ με ηλεκτρική έλικα ακριβώς πάνω από το φτερό. Τροφοδοτείται από έναν σχεδόν αθόρυβο ηλεκτρικό κινητήρα και επαναφορτιζόμενη μπαταρία ενώ ελέγχεται από φορητό ασύρματο τηλεχειριστήριο που συγχρονίζεται με το eFoil μέσω Bluetooth.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)


Παραμένει άγνωστο εάν απλά ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έκανε αυτή την «περίεργη», όπως την χαρακτήρισαν πολλοί στα social media ανάρτηση απλώς για να ευχηθεί Χρόνια Πολλά ή εάν ήθελε να δείξει πως το Instagram, του οποίου είναι ιδιοκτήτης, δεν είναι πλέον μια εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών, όπως δήλωσε ο ίδιος, την ώρα που ο τεχνολογικός γίγαντας προσπαθεί να ανταγωνιστεί το TikTok και το YouTube στον τομέα των βίντεο.

Πάντως, αυτό που πέτυχε ήταν να γίνει viral για άλλη μία φορά, όπως και τότε που η κάμερα τον τσάκωσε με το πρόσωπό του άσπρο στο αντηλιακό. Μέσα σε 9 μόλις ώρες από την ανάρτηση, το βίντεο του Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,3 εκατομμύρια προβολές.