Με μια όμορφη ποδηλατογιορτή που έγινε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο Λιμανάκι της Νέας Μάκρης, ξεκίνησε η κανονική λειτουργία του Αυτοματοποιημένου Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων του Δήμου Μαραθώνος που πλέον έχουν στη διάθεσή τους οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης.

Στην εκδήλωση μοιράστηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια, ενημερωτικό υλικό και συνδρομητικές κάρτες, ενώ μια τυχερή έφυγε με ένα καινούργιο ποδήλατο που κληρώθηκε. Το κυριακάτικο γιορταστικό πρωινό ήταν φυσικό να κλείσει με ποδηλατοβόλτα. 

Κατά την εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος, από τον περασμένο Μάιο, αποδείχθηκε η μεγάλη ανταπόκριση που είχε η παρέμβαση αυτή του Δήμου μας, αφού εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης ανταποκρίθηκαν με αγάπη στη χρήση των ποδηλάτων.

Η σημαντική αυτή παρέμβαση που χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο, χωρίς καμία επιβάρυνση του Δήμου, δίνει μια καλή ευκαιρία το ποδήλατο να μπει στη ζωή μας επιδιώκοντας την αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων που προκύπτουν από αυτό, με ευεργετικές επιπτώσεις όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για την υγεία μας.

Προηγούμενο άρθροΤζάμπορη 1963: Βούλιαξε το πευκοδάσος του Μαραθώνα
Επόμενο άρθροΨυχοθεραπεία: Μύθοι και πραγματικότητα