Γράφει η Μάρα Σαμαρτζή

Νομίζετε πως τώρα με την οικονομική κρίση θα σας απολύσουνε; Δεν θα βρίσκετε άλλη δουλειά; Φοβάστε πως μόλις τελειώσετε τις σπουδές σας δεν θα υπάρχουν θέσεις εργασίας; Πείτε τέλος στο φόβο γιατί η Μάρα έψαξε παντού για εσάς και βρήκε την λύση! Ακολουθεί μια λίστα εργασιών που όχι μόνο θα σας προσφέρουνε ένα μη ευκαταφρόνητο μισθό αλλά θα σας κάνουνε και την ψυχή της παρέας!

ΜΕΛΛΟΝΤΙΣΤΗΣ
Είστε από τους ανθρώπους που έχουνε γενικά πολλές ιδέες για προϊόντα που δεν υπάρχουν ακόμα στην αγορά αλλά πιστεύετε πως θα κάνανε πάταγο; Δεν έχετε το κατάλληλο κεφάλαιο για να υλοποιήσετε τις ιδέες σας; Μην ανησυχείτε καθόλου. Υπάρχουν πολλές εταιρίες ανά τον κόσμο που θα σας πληρώσουνε μόνο και μόνο για να κάθεστε και να σκέφτεστε πατέντες!
Ιδανική δουλειά για φιλόσοφους του καναπέ!

ΠΡΕΣΒΗΣ ΟΥΙΣΚΙΟΥ
Αν ξέρετε να εκτιμάτε ένα καλό ουίσκι τότε αυτή η δουλειά είναι για εσάς! Ο πρέσβης ουισκιού πρέπει να δοκιμάζει όλα τα είδη ουίσκι που παράγονται, πριν κυκλοφορήσουνε στην αγορά και όχι μόνο να τα εγκρίνει αλλά και να εξηγήσει λεπτομερώς την κάθε γεύση έτσι ώστε να γραφτεί στο πίσω μέρος του μπουκαλιού.
Ιδανική δουλειά μόνο για γερά ποτήρια και ανθρώπους με γερό συκώτι.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΣ ΕΠΙΠΛΩΝ
Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει αλλά σε πολλά καταστήματα που πουλάνε έπιπλα, έχουνε ταμπελίτσες που αναφέρουνε ότι το τάδε στρώμα έχει δοκιμαστεί και έχει περάσει επιτυχώς όλα τα τεστ. Όταν το λένε αυτό το εννοούνε! Με μια αδρά αμοιβή, μπορείτε να επισκεφτείτε εργοστάσια κρεβατιών και να κοιμηθείτε σε αυτά, έτσι ώστε να μπορέσετε να τα αξιολογήσετε. Το πρωί σας προσφέρουνε και καφεδάκι. Αυτή η δουλειά είναι κατάλληλη για άτομα που προσπαθήσανε να διαπρέψουνε στην πρώτη δουλειά και αποτύχανε ή για άτομα που τους έχει κατασχεθεί το σπίτι.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ
Στην Κίνα μπορείς να βγάλεις 5 ευρώ την ώρα περιμένοντας στην ουρά για κάποιον άλλον. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Κίνα έχει περισσότερο πληθυσμό από ότι δάνεια η Ελλάδα, το οποίο σημαίνει πως οι ουρές σε τράπεζες και άλλες δημόσιες υπηρεσίες είναι τεράστιες. Εδώ είναι που βοηθάτε εσείς! Οι Κινέζοι επιχειρηματίες δεν έχουνε χρόνο να περιμένουνε στην ουρά για τόση ώρα (μέσος όρος σε μια τράπεζα είναι 45 λεπτά) οπότε διατίθενται να πληρώσουνε κάποιον έτσι ώστε να σταθεί στην ουρά για εκείνους.
Ιδανική δουλειά για άτομα που σκέφτονται να μεταναστέψουνε στην Κίνα και δεν ξέρουνε που να δουλέψουνε.

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ-ΓΡΑΦΕΑΣ
Όσοι από εσάς είναι λάτρεις του κινέζικου φαγητού θα έχετε παρατηρήσει τα μικρά κουλουράκια που έρχονται μαζί με το φαγητό σας και περιέχουνε ένα χαρτάκι με μια ευχή ή μια προφητεία και τους τυχερούς σας αριθμούς. Έχετε σκεφτεί όμως ποτέ ποιός κάθεται και τα γράφει αυτά; Υπάρχουν ειδικά άτομα που κάθονται όλη μέρα και σκέφτονται προφητείες και ευχές μόνο και μόνο για αυτά τα κουλουράκια.
Ιδανική δουλειά για όλους αυτούς που σπουδάσανε δημοσιογραφία ή δημιουργική γραφή και δεν βρίσκουνε δουλειά σε εφημερίδα ή περιοδικό!

ΜΥΡΙΣΤΗΣ ΜΑΣΧΑΛΗΣ
Όταν πάτε στο σούπερ μάρκετ, με ποιό κριτήριο αγοράζετε ένα αποσμητικό; Θα πάρετε αυτό που μυρίζει πιο ωραία; Πριν τα αποσμητικά βγουν στην αγορά, πρέπει κάποιος να τα δοκιμάσει έτσι ώστε να δει η εταιρεία αν όντως δουλεύουνε. Διαλέγουνε λοιπόν μια ομάδα ανθρώπων που θα τα δοκιμάσει και συγχρόνως προσλαμβάνουνε κάποια άτομα που θα μυρίζουνε τις μασχάλες όλων τον δοκιμαστών.
Ιδανική δουλειά για όσους έχουνε πολύ καλή μύτη και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στις άσχημες μυρωδιές. Αν δεν πετύχετε σε αυτόν τον τομέα, μπορείτε να μπείτε στην ομάδα που δοκιμάζει τα αποσμητικά!

ΔΙΑΛΕΧΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΚΙΩΝ
Έχετε παρατηρήσει ποτέ πόσο ομοιόμορφα είναι τα πατατάκια όταν ανοίγετε την συσκευασία; 90% των περιπτώσεων δεν υπάρχουνε καμένα κομμάτια πατάτας, πατατόφλουδες ή ωμά πατατάκια. Αυτό δεν ευθύνεται στο γεγονός πως μια μηχανή τα φτιάχνει αλλά στο γεγονός πως υπάρχει ένα άτομο που τα κοιτάει ένα ένα και τα βάζει μέσα στο σακουλάκι. Ναι, καλά ακούσατε, υπάρχει ένα άτομο που κάνει αυτή τη δουλειά όλη μέρα. Με μια στάνταρ αμοιβή, μπορείτε να διαλέγετε τα «όμορφα» πατατάκια και να πετάτε (ή να τρώτε) τα άσχημα.
Ιδανική δουλειά για όσους έχουνε κοιτάξει πρόσφατα τα τριγλυκερίδια τους και είναι οκ!

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΜΑΤΙΩΝ
Πολλές φορές έχουμε ακούσει για ατυχήματα που είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσει κάποιος το μάτι του και συνήθως η λύση είναι «ε, θα βάλει γυάλινο». Έχετε σκεφτεί όμως ποτέ ποιός φτιάχνει αυτά τα γυάλινα μάτια; Στο σχολείο μου είχαμε ένα παιδί που είχε γυάλινο μάτι και ήτανε ίδιο με το πραγματικό του. Όταν κατασκευάζουνε λοιπόν το γυάλινο μάτι, πρέπει κάποιος να το ζωγραφίσει έτσι ώστε να μοιάζει με μάτι και όχι με βόλο.
Ιδανική δουλειά για όσους έχουνε τελειώσει την Καλών Τεχνών η και πιο συγκεκριμένα για όσους πιάνει το χέρι τους!

ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΚΟΥΚΛΕΣ
Στην Ελλάδα δεν έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα το συγκεκριμένο επάγγελμα αλλά σε χώρες όπως η Αμερική ή η Ιαπωνία, νοσοκομεία για κούκλες υπάρχουνε σε κάθε μεγάλη πόλη! Παιδάκια των οποίων η κούκλα έχει χαλάσει μπορούνε να την εισάγουνε στο «νοσοκομείο», να την εξετάσει ο «γιατρός»  και να αποφανθεί για την θεραπεία της. Η θεραπεία μπορεί να είναι από μια απλή αλλαγή μπαταρίας μέχρι αντικατάσταση ενός άκρου που έχει περιλάβει ο οικογενειακός σκύλος. Τα παιδάκια μπορούνε να επισκέπτονται τις κούκλες τους κατά τις ώρες επισκεπτηρίου μέχρι ο γιατρός να αποφασίσει πότε η κούκλα θα πάρει εξιτήριο.
Ιδανική δουλειά για όσους λατρεύουνε τα παιδιά και δεν πάσχουν από κάποια φοβία για κούκλες. Ω, ναι υπάρχει τέτοια φοβία και ονομάζεται «παιδιοφοβία»

Ελπίζω να σας έδωσα μερικές λύσεις αν έχετε πρόσφατα απολυθεί ή είστε στην αγορά εργασίας. Μπορεί κάποιες από αυτές τις δουλειές να τις θεωρείτε απολύτως γελοίες αλλά είναι καλύτερες από το να δουλεύετε στο δημόσιο. Συν, βγάζουνε περισσότερα χρήματα!

Προηγούμενο άρθροΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: Κάλλιο αργά παρά ποτέ
Επόμενο άρθροΗ ανακύκλωση είναι υπόθεση όλων μας