Παρότι όσες έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς δείχνουν ότι σε κάθε έντεκα δολοφονίες μόλις η μία διαπράττεται από γυναίκα, είναι κοινά αποδεκτό στις τάξεις των εγκληματολόγων ότι οι γυναίκες που περνούν το… όριο και φτάνουν στο σημείο να αφαιρέσουν ζωή, το κάνουν φανερώνοντας ακραία δολοφονικά ένστικτα.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι γυναίκες διαπράττουν προσωπικά εγκλήματα, κάτι που σημαίνει ότι το θύμα τους είναι πολύ κοντινό τους πρόσωπο. Συνήθως ο σύζυγος ή ο εραστής και δευτερευόντως στενό μέλος της οικογένειάς τους.

Για όλους τους κανόνες, ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις. Για τον συγκεκριμένο, η εξαίρεση αφορά σε γυναίκες που είχαν μέσα τους ακόρεστη δίψα για αίμα και η πρώτη δολοφονία λειτούργησε ως προπομπός της αρρωστημένης δράσης που ακολούθησε.

Αυτές θεωρούνται από πολλούς οι πέντε πιο διαβολικές serial killer στην Ιστορία

Elizabeth Bathory

Η Ουγγαρέζα κοντέσα (1560-1614) ήταν η πρώτη καταγεγραμμένη serial killer στην ιστορία και μια από τις πλέον αιμοδιψείς μέχρι και σήμερα, αν αναλογιστεί κανείς ότι υπολογίζεται πως βασάνισε και σκότωσε περίπου 650 κορίτσια. Εκμεταλλεύτηκε, ωστόσο, την ευγενή καταγωγή της αφού έγινε αντιληπτή από τις Αρχές και απλώς εξαναγκάστηκε να ζει σε ένα αποχωρητήριο του κάστρου μέχρι και τη μέρα που πέθανε.

Nannie Doss

Η Nancy Hazel, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε το 1905 στην Αλαμπάμα, πέθανε το 1965 και είναι γνωστή και ως η «νταντά που χαχάνιζε» γιατί γελούσε την ώρα που έβλεπε τα θύματά της να ξεψυχούν έχοντας νωρίτερα δηλητηριαστεί με αρσενικό.
Η λίστα των θυμάτων της περιελάμβανε τους τέσσερις από τους πέντε συζύγους της, τα δυο παιδιά της, τη μητέρα της, τις δύο αδελφές της, τον εγγονό της και την πεθερά της.

Amelia Dyer

Η Amelia Elizabeth Hobley Dyer (1837-1896) μπορεί να δικάστηκε και τελικά να καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού για μία και μόνο δολοφονία, ωστόσο πιστεύεται ότι πολύ περισσότερα άτομα πέθαναν εξαιτίας της. Αν και εκπαιδεύτηκε για νοσοκόμα, τελικά έγινε βρεφοκόμος. Υποτίθεται ότι ήταν υπεύθυνη για τη φροντίδα των νεογέννητων, τα οποία έπαιρνε σπίτι της λίγο μετά τη γέννησή τους και όφειλε να τα παραδώσει στους γονείς τους αργότερα. Λέγεται ότι τελικά μόνο αυτό δεν έκανε. Πολλά από τα βρέφη πιστεύεται ότι πέθαναν καθώς τα παραμέλησε.

Jane Toppan

Γεννήθηκε το 1857 στη Βοστώνη και απεβίωσε το 1938. Επτά χρόνια πριν τον θάνατό της, το 1931, ομολόγησε την ενοχή της για 31 δολοφονίες, κρίθηκε, όμως, αθώα λόγω παραφροσύνης. Πρόκειται για νοσοκόμα, η οποία χορηγούσε σε ασθενείς μεγάλες ποσότητες μορφίνης και ατροπίνης και απολάμβανε να κάθεται δίπλα τους και να τους βλέπει να υποφέρουν αργοπεθαίνοντας.

Aileen Wuornos

Μέσα σε μόλις ένα χρόνο, από το 1989 έως το 1990, η Wuornos, η οποία εργαζόταν ως ιερόδουλη για να συντηρήσει τον εαυτό της και την κόρη της, Tyria, δολοφόνησε επτά άνδρες, στήνοντας καρτέρι σε κεντρικά σημεία σε λεωφόρους της Φλόριντα. Κατά τη δίκη της, υποστήριξε ότι τα θύματά της επιχείρησαν να τη βιάσουν, ωστόσο δεν έπεισε ενόρκους και δικαστές και κρίθηκε ένοχη. Καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση το 2002. Η ζωή της και πολύ περισσότερο η αρρωστημένη δράση της έγιναν ταινία. Το Monster χάρισε Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου στη Σαρλίζ Θερόν για την εξαιρετική ερμηνεία της…

Προηγούμενο άρθροΦρίκη για 17χρονη – Τη βίαζε ο θείος της από όταν ήταν 9 ετών
Επόμενο άρθροΟι χειρότεροι παίκτες που πέρασαν από τον Τροχό της Τύχης κι άφησαν σύξυλο τον Πολυχρονίδη (vid)