Με τον Johnny Depp να αντικαθιστάται στο τρίτο Fantastic Beasts, ρίχνουμε μια ματιά και σε άλλες ταινίες που άλλαξαν ηθοποιό κατά την διάρκεια της παραγωγής.

Ταινία: All the Money in the World

 • Αρχικός Ηθοποιός: Kevin SpaceyΑντικαταστάτης: Christopher Plummer

Μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση, ο σκηνοθέτης Ridley Scott αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Spacey, με τον Plummer να υποδύεται τελικα τον J. Paul Getty.

Ταινία: The Lovely Bones

 • Αρχικός Ηθοποιός: Ryan Gosling – Αντικαταστάτης: Mark Wahlberg

O Ryan Gosling απολύθηκε από τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Lovely Bones όταν έφτασε στα γυρίσματα με συν 30 κιλά. Ο ηθοποιός θεωρούσε ότι στον ρόλο του ταίριαζε να είναι άνω των 90 κιλών, κατί με το οποίο ο σκηνοθέτης Peter Jackson διαφωνούσε.

Ταινία: Back to the Future

 • Αρχικός Ηθοποιός: Eric Stoltz – Αντικαταστάτης: Michael J. Fox

Ο Eric Stoltz ήταν η αρχική επιλογή για τον ρόλο του Marty McFly, ο οποίος μάλιστα ξεκίνησε τα γυρίσματα για δύο εβδομάδες έως που ο σκηνοθέτης, Robert Zemeckis, και ο σεναριογράφος, Bob Gale, αποφάσισαν ότι δεν ήταν αρκετά αστείος.

Ταινίες: Lord of the Rings Trilogy/Thor

 • Αρχικός Ηθοποιός: Stuart TownsendΑντικαταστάτης: Viggo Mortensen/Josh Dallas

Ο Townsend ίσως είναι πια πιο γνωστός για τους ρόλους που έχασε, απ’ ότι κέρδισε. Στην τρίλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών μετά από προπόνηση μηνών και γυρίσματα δύο ημερών αντικαταστήθηκε καθώς ο σκηνοθέτης, Peter Jackson, αποφάσισε ότι δεν ήταν αρκετά μεγάλος ηλικιακά για τον ρόλο. Επίσης αποχώρησε από την πρώτη ταινία Thor λόγω δημιουργικών διαφορών, όπου θα υποδυόταν τον Fandral.

Tαινία: Apocalypse Now

 • Αρχικός Ηθοποιός: Harvey Keitel – Αντικαταστάτης: Martin Sheen

Ο σκηνοθέτης, Francis Ford Coppola, επέλεξε τον Keitel ως Captain Benjamin Willard αφού τον είδα στο Mean Streets. Αλλά μετά από μερικές εβδομάδες γυρισμάτων, αποφάσισε ότι δεν είναι ιδανικός για τον ρόλο και τον άλλαξε.

Ταινία: Aliens

 • Αρχικός Ηθοποιός: James Remar Αντικαταστάτης: Michael Biehn

Ο James Remar, φίλος του παραγωγού του Aliens, είχε πάρει αρχικά τον ρόλο του Corporal Hicks τον οποίο όμως έχασε μετά από ένας ατυχές συμβάν με πραγματικές σφαιρές, που έκανα ζημιά στα σκηνικά του Little Shop of Horrors, που βρίσκονταν κοντά τους, και αφού βρέθηκαν στην κατοχή του ναρκωτικά.

Ταινία: Demolition Man

 • Αρχικός Ηθοποιός: Lori Petty Αντικαταστάτης: Sandra Bullock

Μετά από δύο μέρες στα γυρίσματα, η Lory Petty απολύθηκε από τον ρόλο της Lenina Huxley λόγω δημιουργικών διαφορών.

Ταινία: V for Vendetta

 • Αρχικός Ηθοποιός: James PurefoyΑντικαταστάτης: Hugo Weaving

Μετά τα γυρίσματα της μισής ταινίας, ο Purefoy απολύθηκε από τον ρόλο του V (ή αποχώρησε επειδή μισούσε το κουστούμι), και αντικαταστάθηκε από τον Hugo Weaving, χαρίζοντας την φωνή του στις ήδη γυρισμένες σκηνές και συνεχίζοντας τα γυρίσματα.

Ταινία: Her

 • Αρχικός Ηθοποιός: Samantha Morton – Αντικαταστάτης: Scarlett Johansson

Ο σκηνοθέτης, Spike Jonze, αποφάσισε να κάνει recast τον ρόλο της Samantha αφού τελείωσαν τα γυρίσματα γιατί κάτι δεν του έκανε κλικ.

Ταινία: Panic Room

 • Αρχικός Ηθοποιός: Nicole Kidman – Αντικαταστάτης: Jodie Foster

Δύο βδομάδες στα γυρίσματα του Panic Room, η Kidman αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού, που δεν καλυτέρευε άμεσα, από τα γυρίσματα του Moulin Rouge.

Ταινία: Batman/Dick Tracy

 • Αρχικός Ηθοποιός: Sean Young – Αντικατστάτης: Kim Basinger/Glenne Headly

Η Young έσπασε το χέρι της την ώρα που ίππευε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Batman, σε σκηνή που δεν χρησιμοποιήθηκε καν στην τελική ταινία. Αργότερα, απολύθηκε από την ταινία Dick Tracy, με αναφορές να έχουν ως λόγο την άρνηση της σε σεξουαλικές προτάσεις του σκηνοθέτη Warren Beatty.

Ταινία: The Island of Dr. Moreau

 • Αρχικός Ηθοποιός: Rob Morrow – Αντικαταστάτης: David Thewlis

H ιστορία του πρωταγωνιστικού ρόλου στο Dr. Moreau είχε διάφορες αναπληρώσεις. Άρχισε με τον Bruce Willis, να αποχωρεί πριν τα γυρίσματα. Την θέση του πήρε ο Val Kilmer, που λόγω όσων ζητούσε αντικαταστήθηκε από τον Rob Morrow. O Morrow δεν άντεχε την αρνητικότητα των γυρισμάτων και αποχώρησε – την θέση του πήρε ο Thewlis. O Kilmer πήρε έναν δεύτερο ρόλο στην ταινία αντικαθιστόντας τον James Wood.

Ταινία: The Wizard of Oz

 • Αρχικός Ηθοποιός: Buddy Ebsen – Αντικαταστάτης: Jack Haley

Ο Buddy Ebsen ήταν ο αρχικός Tin Man του Wizard of Oz. Εννιά μέρες στα γυρίσματα υπέστη σοβαρή αλλεργική αντίδραση από σκόνη του make up του που ανέπνευσε, και κατέληξε στο νοσοκομείο. Ο Jack Haley πήρε μετά τον ρόλο και το make up του χαρακτήρα άρχισε να γίνεται με πάστα αντί για σκόνη.

Ταινία: Predator

 • Αρχικός Ηθοποιός: Jean-Claude Van Damme – Αντικαταστάτης: Kevin Peter Hall

Ο Jean-Claude Van Damme αρχικά θα υποδυόταν τον Predator, αλλά δεν είχε κατανοήσει πόσα προσθετικά και make up χρειάζονταν. Το κοστούμι επίσης δεν τον βόλευε και αποχώρησε.

Ταινία: The Good Dinosaur

 • Αρχικοί Ηθοποιοί: Neil Patrick Harris, John Lithgow, Bill Hader, Judy Greer, Lucas Neff – Αντικαταστάτες: Anna Paquin, Sam Elliott, Jeffrey Wright, Steve Zahn

Οι αλλαγές στο Good Dinosaur ήταν ουκ ολίγες. Αρχικά άλλαξε ο πρωταγωνιστής, γιατί δεν ταίριαζε ο τόνος και ο ήχος του Arlo με αυτό που είχαν φανταστεί. Μετά απ’ αυτήν την αλλαγή, έπρεπε να αλλάξει το μεγαλύτερο μέρος του cast για να ταιριάζει πια με τον Lucas Neff.

Ταινία: American Psycho

 • Αρχικός Ηθοποιός: Leonardo DiCaprio – Αντικαταστάτης: Christian Bale

Αν και ο ρόλος είχε αρχικά προσφερθεί στον Bale, και ο ίδιος θεωρούσε ότι τον είχε – δημοσιεύματα αποκάλυψαν ότι τελικά τον Bateman θα έπαιζε ο Leonardo DiCaprio. Παρόλα αυτά, ο DiCaprio είχε θέματα με το σενάριο και την προσέγγιση της ταινίας οπότε αποχώρησε, με τον ρόλο να γυρνάει ξανά στον Bale.

Ταινία: Knocked Up

 • Αρχικός Ηθοποιός: Anne Hathaway – Αντικαταστάτης: Katherine Heigl

Η Hathaway είχε κλείσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας, αλλά διαφωνούσε με την αρκετά γραφική σκηνή γέννας στο τέλος αυτής οπότε και αποχώρησε. Την θέση της πήρε, η Heigl που επίσης εξέφρασε τις διαφωνίες της για την ταινία αλλά μετα την κυκλοφορία της.

Ταινία: Paddington

 • Αρχικός Ηθοποιός: Colin Firth – Αντικαταστάτης: Ben Whishaw

Ο Firth δάνεισε την φωνή του στον Paddington και μάλιστα ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ταινίας. Οι παραγωγοί όμως θεώρησαν την φωνή του πολύ ώριμη για την αρκουδίτσα και τον έπεισαν να δεχθεί να αντικατασταθεί από τον Ben Whishaw.

Ταινίες: Iron Man

 • Αρχικός Ηθοποιός: Terrence Howard – Αντικαταστάτης: Don Cheadle

Τον ρόλο του Lieutenant Colonel James “Rhodey” Rhodes στις ταινίες Iron Man είχε αρχικά ο Howard, που υποδύθηκε κιόλας τον ήρωα στην πρώτη ταινία του franchise. Αποχώρησε στην συνέχεια λόγω διαφωνίας για την άμοιβη του και ο ρόλος προσφέρθηκε στον Don Cheadle.

ΠΗΓΗgr.ign.com
Προηγούμενο άρθροThe Crown: Βασιλική απογοήτευση για την «σκληρότητα» της σειράς του Netflix
Επόμενο άρθροDisney: Η συγκινητική φετινή διαφήμιση για τα Χριστούγεννα (βίντεο)