ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΑ ΣΑΜΑΡΤΖΗ

Όσο πλησιάζει η ώρα για το υποτιθέμενο τέλος του κόσμου, το Δεκέμβρη (άτιμοι Μάγια), τόσο πιο πολύ εμφανίζονται άρθρα στο ίντερνετ για το πώς μπορούμε να παρατείνουμε τη ζωή μας και ενώ οι περισσότερες συμβουλές είναι, μετά συγχωρήσεως, για τα σκουπίδια, βρήκαμε κάποιες, που όχι μόνο ισχύουν αλλά είναι και υπερβολικά παράξενες!

Συμβουλή πρώτη: Πεθάνετε της πείνας!
Μιλάω, ή μάλλον γράφω, μεταφορικά! Το 1934 οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως τα ποντίκια, στα οποία έδιναν λιγότερο φαγητό, ζούσαν περισσότερο. Το 1986 το δοκιμάσανε ξανά και πέτυχε και από τότε, μετά από πολλαπλά πειράματα και σε ανθρώπους, αποδείχτηκε πως αν ένας οργανισμός παίρνει τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες του, δεν πα να πεθαίνει της πείνας… θα ζήσει περισσότερο από αυτούς που τρώνε τον περίδρομο!
Οπότε αρχίστε να τρώτε λιτά, αν και με τα καινούργια μέτρα της κυβέρνησης, η συμβουλή μου είναι περιττή..

Συμβουλή δεύτερη: Μάθετε μια καινούργια γλώσσα!
Πειράματα δείχνουν πως άνθρωποι που μαθαίνουν ξένες γλώσσες είναι σχεδόν απίθανο να πάθουν άνοια ή και αλτζχάιμερ. Όσο κρατάμε τον εγκέφαλο μας απασχολημένο, σταματάμε την διαδικασία της γήρανσης. Δυστυχώς όχι της σωματικής, αλλά ο εγκέφαλος μας δουλεύει ακατάπαυστα και μας βοηθάει να παίρνουμε πιο σωστές αποφάσεις.

Συμβουλή τρίτη: Πάρτε τα βουνά!
Οι άνθρωποι που ζούνε σε βουνά, ζούνε περισσότερο. Απλά και ξεκάθαρα. Δεν είναι μόνο ο αέρας και η φύση που βοηθάνε στην σωματική υγεία, είναι και η αγαλλίαση ψυχής που μας βοηθάει να αφήσουμε πίσω το στρες και τις έννοιες μας. Έρευνες δείχνουν πως οι άνθρωποι που μένουν στα βουνά έχουν μέσο όρο ζωής τα 100 χρόνια. Αφήστε που εκεί πάνω ούτε η εφορία μπορεί να έρθει να σας βρει, ούτε κανείς!

Συμβουλή τέταρτη: Ασπαστείτε μια θρησκεία!
Θυμάστε κάτι φωτογραφίες που έχετε, που σας δείχνουν γυμνούς σε μια εκκλησία; Ε, είναι από την βάφτιση σας! Έρευνες έχουνε δείξει πως οι πιστοί ζούνε περισσότερο από τους άθεους. Δεν παίζει ρόλο η θρησκεία που έχετε επιλέξει, ρόλο παίζει η πίστη σε μια ανώτερη δύναμη που μας βοηθάει να αντέξουμε το βάρος των προβλημάτων μας. Η ελπίδα πως αύριο ξημερώνει μια καλύτερη μέρα γιατί κάποιος εκεί ψηλά νοιάζεται για εμάς.
Γι’ αυτό μόλις διαβάσετε όλη την εφημερίδα -μην ξεχνάμε τις προτεραιότητες μας- πηγαίνετε να ανάψετε ένα κεράκι, να σας έρθει λίγο η μυρωδιά της εκκλησίας και της γαλήνης.

Συμβουλή πέμπτη: Πλουτίστε!!
Σκεφτόσασταν να χαρίσετε ότι έχετε και δεν έχετε και να ζήσετε στους αγρούς; Σκεφτείτε το καλύτερα. Ξέρω πως είναι δύσκολο να σας εμποδίσει κάποιος από το να δωρίσετε όλες τις ράβδους χρυσού που φυλάτε στο Ντουμπάι. Ξέρω πως είναι δύσκολο να αντισταθείτε στον πειρασμό να φέρετε τα λεφτά σας πίσω από την Ελβετία και να τα πετάτε στο δρόμο σαν να ήτανε μαρούλια αλλά σας παρακαλώ σκεφτείτε λογικά! Το να ζεις σαν την Μανταλένα είναι μεγάλη πρόκληση αλλά δυστυχώς ο άνθρωπος που έχει μερικά χρήματα στην άκρη για μια δύσκολη εποχή ζει περισσότερο λόγω της έλλειψης ανησυχιών! Οπότε συγκρατηθείτε, σφίξτε τα δόντια και ακολουθείστε την τρελή συμβουλή που βρήκα στο ίντερνετ..

Συμβουλή έκτη: Δουλέψτε σκληρά!
Το 1921 ένα ινστιτούτο στην Αμερική αποφάσισε να ακολουθήσει τις ζωές 1.500 παιδιών και να αναλύσει την σταδιοδρομία τους. Τα αποτελέσματα ήτανε πολύ παράξενα. 80 χρόνια μετά δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας και όπως φαίνεται τα παιδιά που δεν χρειάστηκε να δουλέψουν γιατί ήταν οικονομικά εύρωστα ζήσανε λιγότερο από τα παιδιά που χρειάστηκε να δουλέψουν για να ζήσουν. Εν ολίγοις, οι άνθρωποι που τα βρίσκουν όλα έτοιμα και δεν χρειάζεται να κουνήσουν ούτε το δαχτυλάκι τους ζούνε λίγο. Δεν ξέρω γιατί αλλά έτσι είναι. Οπότε αν χρειάζεται να σηκωθείτε αύριο για να πάτε στη δουλειά σκεφτείτε πως δεν πειράζει, θα ζήσετε αρκετά ώστε να έχετε καταραστεί θεούς και δαίμονες που δεν έχετε μαζέψει αρκετά ένσημα για να βγείτε στην σύνταξη!

Συμβουλή έβδομη: Ντοπαριστείτε!!
Και φυσικά δεν εννοώ αναβολικά! Υπάρχει μια ουσία, με το όνομα ραπαμυκίνη, η οποία δείχνει πως αν λαμβάνεται καθημερινώς από μικρή ηλικία, παρατείνει το όριο ζωής κατά 15%. Μάλιστα, κατά 15%!Δυστυχώς η ουσία αυτή δίδεται μόνο σε ασθενείς που πρόκειται να κάνουν μεταμόσχευση οργάνων καθώς βοηθάει τον οργανισμό να μην απορρίψει το καινούργιο όργανο. Τώρα θα μου πείτε: «Εγώ Μάρα στο πηγάδι κατούρησα; Γιατί να μην την πάρω και εγώ;»
Η ουσία αυτή είναι ιδιαίτερα ακριβή, για να μην αναφέρω δυσεύρετη, οπότε προς το παρών θα μείνουμε με τη γλύκα.
Γιατί το αναφέρω όμως εφόσον δεν μπορούμε ακόμα να προμηθευτούμε αυτήν την ουσία; Γιατί τώρα ξέρουμε πως στο άμεσο μέλλον ένα χάπι θα κάνει τη ζωή μας μεγαλύτερη!

Συμβουλή όγδοη: Κάντε και μια καλή πράξη!
Παραδόξως ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βοηθήσετε τον εαυτό σας είναι να βοηθήσετε τους άλλους. Μετά από έρευνες οι επιστήμονες απέδειξαν πως οι άνθρωποι που κάνουν καλές πράξεις, ιδιαίτερα αλτρουιστικά, ζούνε περισσότερο από αυτούς που έχουνε δύο χιτώνες και δεν δίνουνε τον έναν. Μεταξύ μας, αν έχετε δύο χιτώνες δώστε και τους δύο γιατί επιτέλους πιάσανε τα κρύα και θα πουντιάσετε. Αφήστε που οι Απόκριες αργούνε…
Σοβαρά όμως, αν αρχίσετε να βοηθάτε τον συνάνθρωπο, δωρίζετε τα ρούχα που πλέον δεν σας κάνουν ή δεν φοράτε, δουλεύετε εθελοντικά σε διάφορες οργανώσεις κλπ. εξασφαλίζετε μερικά ακόμα χρόνια στο ενεργητικό σας. Ακόμα και αν δεν σας νοιάζουν τα παραπάνω χρόνια «κάνε το καλό και ρίχτω στο γιαλό» που λέει και ο λαός!
Ελπίζω να βρήκατε επιμορφωτικούς τους τρόπους που σας έδειξα για να ζήσετε παραπάνω. Όσοι από εσάς τους δοκιμάσετε, στείλτε μου ένα γράμμα να μου πείτε αν δουλεύουν γιατί εγώ δεν πρόκειται ούτε να πάρω τα βουνά, ούτε να βγάλω τα εκατομμύρια από την τράπεζα!

Προηγούμενο άρθροΜάχη Μαραθώνα …65 χρόνια γεμάτα επιτυχίες
Επόμενο άρθροΆδοξο τέλος για τους συκοφάντες…