Γράφει η Μάρα Σαμαρτζή

Συνήθως ασχολούμαστε με τους χειρότερους εγκληματίες όταν είναι άντρες και ξεχνάνε πως πολλές φορές, οι γυναίκες εγκληματίες είναι ικανές για πράγματα που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους. Οπότε αποφάσισα να φτιάξω μια λίστα με τις 9 πιο διαβολικές γυναίκες!

 

 1) Βασίλισσα Μαίρη η Πρώτη (1516-1558)

Η Μαίρη ήταν το μόνο παιδί του Χένρυ του 8ου και της Αικατερίνης που κατάφερε να επιζήσει. Όσα παιδιά και αν προσπάθησαν να κάνουν πριν ή μετά την Μαίρη, πέθαιναν πριν γεννηθούν ή λίγους μήνες μετά τη γέννησή τους.

Το πρώτο πράγμα που έκανε η Μαίρη ως Βασίλισσα ήταν να στρέψει απότομα την Αγγλία στον Καθολικισμό και διέταξε τον αποκεφαλισμό όλων των προτεσταντών, κερδίζοντας το όνομα «Bloody Mary» δηλαδή «Ματωμένη Μαίρη». Όσοι προτεστάντες κατάφεραν να επιβιώσουν, το έσκασαν από την Αγγλία και γύρισαν μόνο μετά το θάνατο της βασίλισσας Μαίρης! 

 2) Μάιρα Χίντλευ (1942-2002)

 Η Μάιρα Χίντλευ και ο Ιαν Μπρέιντι ήταν υπεύθυνοι για τις «Δολοφονίες του Έλους», όπως ονομάστηκαν καθώς εκεί βρήκε η αστυνομία όλα τα πτώματα στα μέσα του 1960, στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Το ζευγάρι απήγαγε, βασάνισε, βίασε και τελικά σκότωσε 3 παιδιά δημοτικού και 2 έφηβους, 16 και 17 χρονών. Η αστυνομία βρήκε ένα κλειδί στην κατοχή της Μάιρα, το οποίο οδηγούσε σε μια θυρίδα μέσα στην οποία η Μάιρα είχε φυλαγμένη μια βαλίτσα με ενοχοποιητικά στοιχεία. Μέσα σε αυτά ήταν μια βιντεοκασέτα με σκηνές από τα βασανιστήρια που υπέστη ένα από τα θύματα τους.

Η Μάιρα δεν έδειξε κανένα ίχνος μεταμέλειας και είχε ένα αλαζονικό ύφος καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης της. 

3) Μπέβερλι Αλλιτ (1968-)

Ο «Άγγελος του Θανάτου», Μπέβερλι Αλλιτ, είναι μια από τις γνωστότερες κατά συρροήν δολοφόνους της Αγγλίας. Δουλεύοντας ως νοσοκόμα σε νοσοκομείο παίδων, είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία 4 παιδιών και την κακοποίηση άλλων 5 που βρίσκονταν υπό την επιτήρησή της. Χρησιμοποιούσε ενέσεις ινσουλίνης ή καλίου για να προκαλέσει καρδιακή ανακοπή στα παιδάκια και όταν αυτό δεν λειτουργούσε τα έπνιγε με μαξιλάρια. Αν και έχει καταδικαστεί μόνο για 9 περιπτώσεις δολοφονίας ή κακοποίησης, η Αλλιτ επιτέθηκε σε 13 παιδιά μέχρι οι αρχές να την συλλάβουν. Ποτέ δεν εξήγησε τον λόγο για τον οποίο έκανε ότι έκανε, αν και αργότερα βγήκε στην επιφάνεια πως πάσχει από ένα σύνδρομο προσωπικότητας που δικαιολογεί, ως ένα σημείο, τις πράξεις της. 

4) Μπελ Γκανες (1859- 1931)

Η Μπελ Γκάνες ήταν η πιο εκφυλισμένη και παραγωγική κατά συρροήν δολοφόνος, στην Αμερική. Το ύψος της ήταν 1.85 και το βάρος της 91 κιλά και ο μόνος λόγος για τον οποίο το αναφέρω είναι για να τονίσω πόσο δυνατή και επιβλητική ήταν.

Εικάζεται πως σκότωσε και τους δύο συζύγους της και όλα τα παιδιά της, αλλά είμαστε σίγουροι μόνο για τις δολοφονίες των μνηστήρων της, των αγαπητικών της και των δύο θυγατέρων της. Το κίνητρο της ήταν απλό. Οι ασφάλειες ζωής που εισέπραττε και ουσιαστικά ζούσε από αυτές καθώς δεν εργαζόταν η ίδια! Δεν γνωρίζουμε πόσους ανθρώπους είχε σκοτώσει συνολικά αλλά ο αριθμός είναι ανάμεσα σε 20 και 100. 

5) Μαίρη Αν Κόττον (1832-1873)

Η αγγλίδα Μαίρη Αν Κόττον είναι και αυτή μια κατά συρροήν δολοφόνος που σκότωνε για οικονομικούς λόγους. Σε ηλικία 20 ετών, παντρεύτηκε και ύστερα γέννησε 5 παιδιά εκ των οποίων τα 4 πέθαναν από «γαστρικό πυρετό και πόνους στην κοιλιά». Μαζί με τον άντρα της αποφάσισαν να μετακομίσουν και η Μαίρη Αν γέννησε άλλα 3 παιδιά τα οποία πέθαναν από την ίδια μυστηριώδη αιτία. Δεν άργησε να έρθει η στιγμή που ο άντρας της απεβίωσε πάσχοντας από κάτι παρόμοιο. Αφού εισέπραξε τα χρήματα της ασφάλειας ζωής του άντρα της, η Μαίρη Αν αποφάσισε να παντρευτεί για δεύτερη φορά. Για να μην πολυλογούμε, τα δύο παιδιά που έκανε με τον δεύτερο σύζυγο και ο δεύτερος σύζυγος πέθαναν από την ίδια παράξενη ασθένεια στο στομάχι. Κάποια στιγμή η τοπική εφημερίδα αποφάσισε να γράψει ένα άρθρο για τη γυναίκα που είχε χάσει τόσους άνδρες και τόσα παιδιά από μια μυστηριώδη ασθένεια και μόλις η αστυνομία πληροφορήθηκε, ερεύνησε την υπόθεση και καταδίκασε την Μαίρη Αν Κόττον για τη δολοφονία όλων των συζύγων και παιδιών της. Θέλετε να μάθετε πώς το έκανε; Τους δηλητηρίασε με αρσενικό! Της επιβλήθηκε η θανατική ποινή μέσω απαγχονισμού.

6) Ιλσε Κοχ (1906- 1967)

«Η Μάγισσα του Μπούχενβαλντ», όπως την φωνάζανε, ήταν η γυναίκα του Καρλ Κοχ, διοικητή στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ από το 1937 μέχρι το 1941 και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Μαϊντάνεκ από το 1941 μέχρι το 1943. Η Ιλσε, μεθυσμένη από την απόλυτη εξουσία που έβλεπε να έχει ο σύζυγος της πάνω στους κρατούμενους, άρχισε να γίνεται ειδήμων στα βασανιστήρια και την εχθρότητα. Έγινε γνωστή για την παράξενη συλλογή της καθώς όταν έβλεπε κάποιον κρατούμενο με τατουάζ, του έκοβε το κομμάτι δέρματος που είχε το τατουάζ πάνω και το προσέθετε στον τοίχο της. Μετά το τέλος του πολέμου την συνέλαβαν αλλά δυστυχώς απηγχονήσθη πριν προλάβει να δικαστεί.

7) Ιρμα Γκριζ (1923- 1945)

Η Ιρμα Γκριζ ήταν φύλακας σε 3 διαφορετικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Από την στιγμή που διορίστηκε, ο ενθουσιασμός της ήταν τόσο μεγάλος που σε λιγότερο από μισό χρόνο είχε προαχθεί σε επόπτης και ήταν υπεύθυνη για 30.000 Εβραίες κρατούμενες. Οι αγαπημένες της ασχολίες ήταν να αφήνει τα εκπαιδευμένα (και νηστικά) σκυλιά της να διαμελίζουν ζωντανές τις κρατούμενες, να σοδομίζει, να εκτελεί αυθαίρετα και τυχαία τις κρατούμενες, να ξυλοκοπεί με διαφόρων ειδών αντικείμενα τις γυναίκες και να τις στέλνει στους θαλάμους αερίων ακόμα και όταν δεν της είχε ζητηθεί να το κάνει. Λάτρευε τα σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια και δεν έδειξε ποτέ της ίχνος μεταμέλειας! Εκτελέστηκε ύστερα από τη δίκη της, μετά το τέλος του πολέμου, στην Αγγλία.

8) Κάθριν Νάιτ (1956-)

Η Κάθριν Νάιτ ήταν η πρώτη γυναίκα στην Αυστραλία που καταδικάστηκε σε ισόβια. Η Κάθριν είχε πάντα προβλήματα στις σχέσεις της. Είχε σπάσει τα δόντια του πρώτου συζύγου της και είχε σκοτώσει το κουτάβι του δεύτερου μπροστά στα μάτια του. Ο τρίτος σύζυγος της αναγκάστηκε να πάρει περιοριστικά μέτρα κατά της Κάθριν καθώς την φοβόταν .Όταν το έμαθε η Κάθριν τον σκότωσε μαχαιρώνοντάς τον 37 φορές με έναν μπαλτά. Ύστερα, του έβγαλε το δέρμα και το κρέμασε στο σαλόνι, έβρασε το κεφάλι του και ετοίμασε ένα γεύμα για τα παιδιά της με το κρέας του. Ευτυχώς, τα παιδιά δεν πρόλαβαν να δουν τίποτα, καθώς η αστυνομία έφτασε πριν από αυτά.

9) Ελίζαμπεθ Μπάθορι (1560- 1614)

Η κόμισσα Ελίζαμπεθ Μπάθορι είναι η πιο γνωστή κατά συρροήν δολοφόνος στην Ουγγρική/Σλοβάκικη ιστορία. Κυκλοφορούσαν φήμες για φτωχά, μικρά κορίτσια που τους υποσχότανε δουλειά και τροφή και ύστερα εξαφανίζονταν. Έτσι, ο βασιλιάς Μαθίας ο 2ος  έστειλε άνδρες στο κάστρο της για να το ερευνήσουν, οι οποίοι βρήκαν ένα κορίτσι νεκρό και ένα να πεθαίνει. Επίσης, βρήκαν ένα τραυματισμένο και πολλά κορίτσια κλειδωμένα σε κελάρια. Οι μαρτυρίες ήταν συγκλονιστικές! Η κόμισσα αρεσκόταν στο να δέρνει αλύπητα τα μικρά κορίτσια, να τους βάζει βελόνες σε όλο το σώμα, να καίει ή να ακρωτηριάζει τα χέρια τους, μερικές φορές και το πρόσωπο και τα γεννητικά όργανα. Έκοβε κομμάτια από τα πρόσωπά τους με τα δόντια και τις άφηνε να πεθάνουν από την πείνα. Μέσα σε 25 χρόνια είχε σκοτώσει εκατοντάδες μικρά κορίτσια παρόλα αυτά δεν καταδικάστηκε ποτέ, λόγω της θέσης της, απλά έμεινε κλειδωμένη στο κάστρο της μέχρι το θάνατό της.

 

Προηγούμενο άρθροΝέα εκθέματα στο μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου
Επόμενο άρθροΑρραγές το κοινό μέτωπο Δήμου και Κέντρου Υγείας