Στο παιχνίδι του στέμματος ή κερδίζεις ή πεθαίνεις.

Όταν ο κύριος Τζωρτζ Μάρτιν αποφάσισε να γράψει ένα παραμύθι,  δεν φανταζόταν πως εκατομμύρια αναγνώστες από όλον τον κόσμο θα συνωστίζονταν στα βιβλιοπωλεία για να αγοράσουνε ένα αντίτυπο του βιβλίου του, κάνοντας το μπεστ σέλερ και σίγουρα δεν φανταζότανε πως η Αμερική θα ζητούσε τα δικαιώματα για να μετατρέψει το έπος του σε μια σειρά που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ τηλεθέασης σε όλον τον κόσμο!

Αλλά ας αφήσουμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς να κονταροχτυπηθούν για το ποιός θα προλάβει να το φέρει στο ελληνικό κοινό και ας ασχοληθούμε με το βιβλίο.
Το παραμύθι του κύριου Μάρτιν ονομάζεται “Το τραγούδι του πάγου και της φωτιάς” και αποτελείται από 6 βιβλία προς το παρών και λέω προς το παρών επειδή η ιστορία δεν έχει ακόμα τελειώσει! Ναι καλά διαβάσατε! Η ιστορία αποτελείται από 6 βιβλία και έχουμε ακόμα!
Τι είναι όμως το τόσο συγκλονιστικό σε αυτά τα βιβλία;
Η ιστορία εκτυλίσσεται σε έναν κόσμο όπου οι χειμώνες διαρκούν δεκαετίες ολόκληρες, βασιλείς και βασίλισσες, ιππότες και μάγοι, ευγενείς και δολοφόνοι, βρίσκονται αντιμέτωποι σ’ ένα θανατερό παιχνίδι… το Παιχνίδι του Στέμματος. Ο βασιλιάς Ρόμπερτ αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι στο Βορρά και να ζητήσει από τον παλιό του φίλο Ένταρντ, νυν λόρδο του Βορρά, να γίνει το χέρι του βασιλιά και να αρραβωνιάσουν τα παιδιά τους. Ο Ένταρντ δέχεται και φεύγει για τη Γή του Βασιλιά με τις κόρες του, αφήνοντας το κάστρο του στην γυναίκα και τους γιούς του. Φτάνοντας εκεί συνειδητοποιεί πως η γυναίκα του βασιλιά και η οικογένεια της, οι Λάννιστερς, είναι αυτοί που ουσιαστικά διοικούν το βασίλειο.
Τι συμβαίνει όμως όταν ο Ένταρντ ανακαλύπτει το πώς πέθανε το προηγούμενο χέρι του βασιλιά; Τι συμβαίνει όταν πίσω στο Βορρά οι Λάννιστερς στέλνουν κάποιον να σκοτώσει τον γιο του Ένταρντ; Τι συμβαίνει όταν η κόρη του προηγούμενου βασιλιά πιστεύει πως ο θρόνος της ανήκει; Και πάνω από όλα ποιο είναι το μυστικό που βρίσκεται καλά κλεισμένο μέσα στο παλάτι;
Ένα έπος γεμάτο χαρακτήρες που συνεπαίρνουν τον αναγνώστη και γεγονότα που κόβουν την ανάσα!

Προηγούμενο άρθροΗμερίδα για τα κουνούπια
Επόμενο άρθροΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ