Πλησιάζουμε στις εκλογές. Μέσα σε ένα κλίμα νοσηρό, πρωτόγνωρο, σε ένα περιβάλλον μελαγχολίας και απελπισίας.

Πολιτικοί ατιμώρητοι, πολίτες σε απόγνωση, μισθωτοί και συνταξιούχοι να δίνουν την μάχη της επιβίωσης, τυφλοί που ξαφνικά «ξαναβρήκαν το φως τους»…και σταμάτησαν να παίρνουν τα αντίστοιχα επιδόματα, χιλιάδες συντάξεις σε μη δικαιούχους… Ένα ανώνυμο πλήθος ,πολιτικών και μη, με καταθέσεις και ακίνητα στο εξωτερικό και εμείς μάταια καθώς φαίνεται να περιμένουμε να μάθουμε το ονοματεπώνυμο… Φτώχεια και εξαθλίωση σε χιλιάδες ελληνικές οικογένειες και τόσα άλλα που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο ένα κλίμα πολιτικής και κοινωνικής αστάθειας και σύγχυσης.

«Το μη χείρον βέλτιστο» προτρέπει για τις επικείμενες εκλογές ο καθηγητής Φιλοσοφίας κ. Γιανναράς. Για μια ακόμη φορά αρνητική ψήφος; Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα… Και φανταστείτε να μπερδέψουμε το ρέμα με το γκρεμό!!

Δεν μας φτάνουν όλα αυτά, έχουμε και απειλές. Έξω από την Ευρωζώνη, έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έξω από την Ευρώπη… Μήπως με ευκολία μεταδώσαμε σύγχυση και στους «φίλους Ευρωπαίους»; Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ!!! Είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας, του Πολιτισμού, αλλά πλέον και της σύγχρονης τεχνολογίας. (βλέπε «Μηχανισμός Αντικυθήρων», είναι και επίκαιρο…)

Και εμείς οι νέοι μπορεί να είμαστε «σαστισμένοι», μπορεί να είμαστε απογοητευμένοι, αλλά είμαστε Έλληνες, περήφανοι και αποφασισμένοι.

Αποχή, λευκό, άκυρο θα μπορούσαν θεωρητικά να χτυπήσουν εύκολα την καμπάνα της απαξίωσης και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα. Μας διαβεβαιώνει όμως κάποιος ότι θα το ακούσουν; Μήπως η χρόνια βαρηκοΐα των πολιτικών μας δεν τους το κάνει αντιληπτό;

Προσωπικά πιστεύω, σεβόμενος πάντα την άλλη άποψη, ότι η συμμετοχή μας στις εκλογές, όπως και σε κάθε εκλογική διαδικασία, είναι απαραίτητη. Η πολιτική θα δώσει την λύση αρκεί να επιλέξουμε σωστά τους πολιτικούς μας.

Το έχουμε ξαναγράψει και θα επιμείνουμε ξανά και ξανά και ξανά. Στη πολιτική δεν υπάρχει χώρος ούτε για χούλιγκανς ούτε για οπαδούς παρά μόνο για φιλάθλους. Διαφορετικά «πανουργία τις φαίνεται ου σοφία». Το δημοκρατικό μας πολίτευμα έχει ανάγκη -πάντα την είχε, τώρα όμως πολύ περισσότερο- από το εκλογικό σώμα να αποφασίσει με τη σύνεση, τη σωφροσύνη και τη διορατικότητα που διακρίνει εμάς τους Έλληνες. Δεν αρκεί η επιλογή του κόμματος που θα ψηφίσουμε. Πρέπει να διακρίνουμε και να στηρίξουμε τους πολιτικούς που θα τηρήσουν τον όρκο τους στο Σύνταγμα και στους νόμους και θα αφιερώσουν ανιδιοτελώς το χρόνο τους προασπίζοντας τα συμφέροντα της πατρίδας και την ευημερία του λαού μας.

Η ιστορία είναι αμείλικτη. Τα πρόσωπα παίζουν σημαντικό ρολό. Υπάρχουν τέτοιοι πολιτικοί έντιμοι και ικανοί σε όλα τα κόμματα. Αλλού ίσως λιγότεροι και αλλού περισσότεροι, υπάρχουν όμως.

Οι επιλογές του λαού μας είναι απολύτως σεβαστές και είναι αυτές που θα καθορίσουν το μέλλον μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΚΛΟΓΗ!!

Προηγούμενο άρθροΜαραθώνας = Μαραθώνιος
Επόμενο άρθροΟ Μνημόνιος για το μήνα Απρίλιο