Εκτός φυλακής θα βρεθεί ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση Νίκος Μιχαλολιάκος με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Με το βούλευμα 121/2024 το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο δείχνει στον Νίκο Μιχαλολιάκο την έξοδο από τη φυλακή επιβάλλοντας του τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου, της παραμονής σε συγκεκριμένο μέρος, της απαγόρευσης συνάντησης με συγκατηγορούμενους του και άλλους.

Ο εισαγγελέας που εξέτασε την αίτηση είχε αντίθετη άποψη για την αποφυλάκιση, εξηγώντας πως αν και τυπικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος διέθετε τις προϋποθέσεις του νόμου για να αποφυλακιστεί με όρους, κατά την εισαγγελέα δεν πληρούσε τις ουσιαστικές προϋποθέσεις του νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην εισαγγελική πρόταση ο εισαγγελικός λειτουργός σημειώνει ότι η αίτηση πρέπει να απορριφθεί καθώς δεν υπάρχει μεταμέλεια του κατηγορουμένου. Μάλιστα, φέρεται να παραθέτει και εκτεταμένη αρθρογραφία μέσα από την οποία εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Ωστόσο, το αρμόδιο συμβούλιο που εξέτασε την αίτηση διαφοροποιήθηκε εξηγώντας πως τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του.

Έτσι, δέχτηκε την αίτηση απόλυσης με όρους και του επέβαλλε τους όρους απαγόρευσης εξόδου από την Π.Ε. Αττικής, εμφάνισης στο ΑΤ τόπου διαμονής (Πεύκη) μια φορά τον μήνα και μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία κρατήθηκε.

 

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: 52χρονος είχε συνεχείς ημικρανίες – Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι γιατροί τι βρήκαν στο κεφάλι του
Επόμενο άρθροΚασσελάκης για Μάτι: «Η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας πρέπει να αλλάξει»