Του Μάκη Κουλουμπή

Η εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πλέον αντιπροσωπευτική πανελλαδικά εκλογική περιφέρεια, αφού και τα οκτώ κόμματα που μπήκαν στη Βουλή στις πρόσφατες εκλογές της 25ης Ιουνίου, εξέλεξαν σε αυτήν τουλάχιστον από έναν βουλευτή.

Αποτελείται από τους δήμους Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων-Αρτέμιδος και Ωρωπού και εκλέγει συνολικά 12 βουλευτές.

Η Σοφία Ζαχαράκη της Νέας Δημοκρατίας, γεννημένη στην Αθήνα το 1976, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών. Είναι η πρώτη Υπουργός του νέου Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο παρελθόν έχει διατελέσει Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και Υφυπουργός Τουρισμού.

Ο Μάκης Βορίδης της Νέας Δημοκρατίας, γεννημένος το 1964 στην Αθήνα, είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με Master of Laws στο University of London, ειδικευμένος σε θέματα Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου και Ποινικού Δικαίου. Από το 2007 εκλέγεται συνεχώς βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια της Αττικής, έχοντας διατελέσει Υπουργός σε διάφορα Υπουργεία. Στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέλαβε Υπουργός Επικρατείας.

Ο Στέλιος Πέτσας της Νέας Δημοκρατίας, γεννημένος το 1970, είναι πτυχιούχος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Αθηνών και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στο Δίκαιο Διεθνών Συναλλαγών του Παντείου Πανεπιστημίου. Πρόσφατα διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης.

Ο Γιώργος Βλάχος, γεννημένος στη Λευκάδα το 1953, σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Εκλέγεται βουλευτής Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία από το 2000 μέχρι και σήμερα και έχει διατελέσει Υφυπουργός Ανάπτυξης στην δεύτερη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Ο Βασίλης Οικονόμου της Νέας Δημοκρατίας γεννήθηκε το 1968 και κατάγεται από το Καπανδρίτι Αττικής. Έχει σπουδάσει Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Φυσική Αγωγή και Αθλητισμό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι Διδάκτορας στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Εκλέγεται Βουλευτής Αττικής και Επικρατείας από το 2000.

Ο Γιώργος Καραμέρος του ΣΥΡΙΖΑ γεννήθηκε το 1974 και μεγάλωσε στο Πανόραμα Αχαρνών. Σπούδασε Δημοσιογραφία στην Αθήνα και το Σάντερλαντ της Αγγλίας ενώ πολύ νωρίς ήλθε σε επαφή με τα κινήματα της Οικολογίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MBA Marketing και μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2002.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα και είναι από τους μικρότερους σε ηλικία βουλευτές στη νέα Βουλή. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π. με μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics, με τίτλο «Πολιτικές Επιστήμες και Πολιτική Οικονομία» και υπ. Διδάκτωρ στη Βιοϊατρική Τεχνολογία και τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Υγείας στο Ε.Μ.Π. Έχει διατελέσει Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Ο Στέλιος Φωτόπουλος της Ελληνικής Λύσης, γεννήθηκε το 1975 στο Μενίδι, όπου και κατοικεί και εργάζεται, διατηρώντας το δικό του λογιστικό γραφείο. Είναι Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός με μεταπτυχιακές σπουδές (MSc in Accounting and Auditing).

Ο συμπολίτης μας Γιάννης Γκιόκας, γεννημένος το 1980, σπούδασε στη Νομική Σχολή Κομοτηνής με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο και τη Θεωρία του Δικαίου. Είναι βουλευτής από το 2008 μέχρι και σήμερα και εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ από το 2013.

Η Έλενα Καραγεωργοπούλου της Πλεύσης Ελευθερίας, γεννημένη το 1970, είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εξασκεί το επάγγελμα της Συμβολαιογράφου στην περιφέρεια του Ειρηνοδικείου Λαυρίου.

Ο Τάσος Οικονομόπουλος βουλευτής του κόμματος «Νίκη», γεννημένος το 1962, είναι Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης Γερμανίας και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις εκλογές του Μαΐου συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειας Βόρειου Τομέα Αθηνών και κατετάγη δεύτερος. Στις εκλογές του Ιουνίου εμφανίστηκε πρώτος σε σειρά στο ψηφοδέλτιο της Ανατολικής Αττικής, σύμφωνα με τη λίστα που κατήρτισε η ηγεσία του κόμματος.

Ο Γιάννης Δημητροκάλλης, βουλευτής του κόμματος «Σπαρτιάτες», σπούδασε στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Υπήρξε στέλεχος του κόμματος «Έλληνες» μέχρι και την απαγόρευσή του από τον Άρειο Πάγο.

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Λουίζος: «Ο κάθε τόπος έχει την πληγή του κι η Ελλάδα τους Έλληνες»
Επόμενο άρθροΜιλάμε για… τέρας – Έπιασαν πύθωνα μήκους 6 μέτρων και βάρους 56 κιλών