Πολλαπλά και σημαντικά οφέλη στη διεθνή τουριστική προβολή και στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Μαραθώνος έχουν φέρει, την τριετία που πέρασε, διεθνείς βραβεύσεις και διακρίσεις της ιστορικής μας πόλης, που επιβεβαιώνουν στην πράξη τη αναγνώριση σε όλον τον κόσμο της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής της αναβάθμισης.
Στις Βρυξέλλες τον περασμένο Νοέμβριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βράβευσε τον Δήμο Μαραθώνος ως νικητή προορισμό του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας 2012-2013 EDEN VI».
Το Παρίσι, τον Μάρτιο, γέμισε για 15 μέρες με άρωμα Μαραθώνα, στη μεγάλη Έκθεση της UNESCO με αποκλειστικό θέμα την πόλη μας, επ’ ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας, με τίτλο «Marathon: Cultural Landscape / Marathon: Paysage Culturel».
Η Μαραθώνια Φλόγα, διεθνές πλέον σύμβολο του Μαραθωνίου Κινήματος, στο μακρύ ταξίδι που διανύει από τη γενέτειρά της πόλη τον Μαραθώνα, «φώτισε» την τελευταία τριετία, διεθνείς Μαραθωνίους Δρόμους πολλών μεγαλουπόλεων σε όλον τον κόσμο όπως στο Σικάγο, στην Οτάβα, στο Τορόντο, στο Μεξικό, στο Γιοχάνεσμπουργκ, στη Λευκωσία, στο Κίτο του Ισημερινού, μέχρι στη Ξιαμέν της Κίνας κλπ.
Αξιοσημείωτες είναι επίσης οι τιμητικές διακρίσεις προς τον Δήμαρχο και Δημοτική Αρχή, από τη Εκκλησία της Ελλάδος, τον Ιατρικό Σύλλογο, τον ΣΠΑΠ κλπ. για την αντίστοιχη πολιτική που εφάρμοσαν κατά τη θητεία τους.   

Προηγούμενο άρθροΟργάνωση των υπηρεσίων του Δήμου
Επόμενο άρθροΚαθρεφτάκια και χάντρες…