Η εγκατάσταση της δεύτερης ράμπας κολύμβησης αναπήρων στην παραλία του Αγίου Ανδρέα, παρουσία του Δημάρχου κ.Ιορδάνη Λουίζου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέργιου Τσίρκα.

Μεγάλο θέμα και καθόλου τιμητικό για την περιοχή μας δημιουργήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις αντιδράσεις για την τοποθέτηση της ειδικής ράμπας κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα στην παραλία της Νέας Μάκρης. Όταν προσπάθησε ο Δήμος να τοποθετήσει για 3η συνεχή χρονιά την ειδική ράμπα, μετά από καταγγελίες κάποιων κατέφθασε το Λιμεναρχείο και εμπόδισε την εγκατάστασή της. Είναι η πρώτη φορά που ζητείται άδεια τοποθέτησης για μία από τις τριάντα ράμπες που υπάρχουν και λειτουργούν στη χώρα μας. Αν είναι δυνατόν!

Είναι πολύ κακό για την κοινωνία, μια μικρή μειοψηφία να δείχνει τέτοιο «ρατσισμό» και να προσπαθεί να ματαιώσει παρεμβάσεις που διευκολύνουν τη ζωή κάποιων συνανθρώπων μας. Η κοινωνική ευαισθησία, σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, δείχνει και τον πολιτισμό μας… Μακάρι σαν κοινωνία να καταφέρνουμε να δίνουμε ίσες και ίδιες ευκαιρίες σε όλους.

Άμεση η απάντηση του Δήμου και ουσιαστική η παρέμβαση του Δημάρχου. Επανεγκατάσταση της πρώτης ράμπας στην παραλία της Νέας Μάκρης μέχρι τέλη Ιουλίου και ακόμη μία για την παραλία του Αγίου Ανδρέα.  Πρόκειται για μια ειδική ηλεκτροκίνητη ράμπα κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα  που ήδη εγκατέστησε ο Δήμος Μαραθώνος και πρόκειται να εξυπηρετεί τα άτομα που φιλοξενούνται στις Κατασκηνώσεις του Δήμου Μαραθώνος, καθώς και οποιονδήποτε άλλον την χρειάζεται. Στις κατασκηνώσεις του Δήμου φιλοξενούνται κάθε καλοκαίρι περισσότερα από 1500 άτομα με ειδικά προβλήματα!

Ο Δήμαρχος επί του θέματος δήλωσε:  «Όταν τοποθετούσαμε τη ράμπα στην παραλία μπροστά στην «Αύρα» ήρθε το Λιμενικό και σταμάτησε τις εργασίες. Όπως μας είπαν, έλαβαν ανώνυμες καταγγελίες ότι δεν είχαμε άδεια. Αυτό ήταν αλήθεια, αλλά δεν έχουμε πάρει ποτέ άδεια ούτε για τις ομπρέλες, ούτε για τις ντουζιέρες, ούτε για τις πλάκες για τους τυφλούς στο πεζοδρόμιο της παραλίας. Σε όλη την επικράτεια υπάρχουν 30 ράμπες και κανένας δεν ζητά άδεια για να τις τοποθετήσει. Ήταν πρωτάκουστο αυτό που συνέβη. Δυστυχώς, μπλέξαμε εξαιτίας του ρατσισμού κάποιων. Όμως δεν θα τους περάσει. Τα προηγούμενα καλοκαίρια δίναμε τουλάχιστον πέντε τηλεχειριστήρια τη μέρα σε ανθρώπους που ήθελαν να τη χρησιμοποιήσουν»», δήλωσε στο MEGA ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Ιορδάνης Λουίζος.

Προηγούμενο άρθροΣπιτόγατος Ιουλίου
Επόμενο άρθροΈτοιμος ο νέος Βρεφονηπιακός σταθμός!