Το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα κλείνει φέτος 25 χρόνια λειτουργίας και συνεχούς προσφοράς στον πολιτισμό! Παρά τις δυσκολίες των τελευταίων ετών το Δημοτικό Θέατρο, όχι μόνο κατάφερε να κρατηθεί όρθιο, αλλά και να ανεβάσει κατά πολύ τον πήχη του ερασιτεχνικού θεάτρου με παραστάσεις που, κατά γενική ομολογία, ίσως είναι και αντάξιες εκείνων των επαγγελματικών θιάσων!

«Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη πήρε φέτος πολύ κολακευτικές κριτικές σαν μια από τις καλύτερες παραστάσεις «του Πλούτου» που έγιναν ακόμα και από επαγγελματίες. Με τον «Πλούτο» το ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ. συμμετείχε στα Φεστιβάλ Κορίνθου όπου απέσπασε τα βραβεία πρώτου αντρικού ρόλου και δεύτερου γυναικείου. Στο φεστιβάλ Διστόμου πήρε βραβείο μουσικής και στο φεστιβάλ Ζωγράφου βραβείο μουσικής και βραβείο κοινού σαν καλύτερη παράσταση του φεστιβάλ.
Η καινούργια περίοδος προετοιμασίας για το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα, ξεκίνησε ήδη με την ανάγνωση του έργου του Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, «ΓΕΡΜΑ» και οι πόρτες παραμένουν ανοικτές σε όσες και όσους θέλουν να το πλαισιώσουν παίρνοντας μέρος στο νέο έργο ή να παρακολουθήσουν μαθήματα υποκριτικής, αφού λειτουργεί και σαν θεατρικό εργαστήρι.
Οι συναντήσεις της ομάδας γίνονται κάθε Δευτέρα & Τετάρτη στις 9 το βράδυ, στην έδρα του Δημοτικού Θεάτρου, Μιλτιάδου Μαντά 22 στο παλιό Δημαρχείο του Μαραθώνα.
Όσες και όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στην ομάδα, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 2294069822.
Επίσης παράλληλα με την κεντρική σκηνή  θα υπάρξουν και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες  όπως αφιερώματα σε ποιητές κλπ.

ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ!

Ξεκίνησαν και τα μαθήματα για τις παιδικές σκηνές του Δημοτικού Θεάτρου. Όλο το καλοκαίρι οι παραστάσεις των τριών Παιδικών Σκηνών πραγματοποιήθηκαν με ξεχωριστή επιτυχία. Η δουλειά που κάνουν τα παιδιά είναι εκπληκτική και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσουμε και φέτος μοναδικές θεατρικές παραστάσεις.
Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο 11 με 12.30 στο Δημοτικό Σχολείο Μαραθώνα, κάθε Σάββατο 13.30 με 15.00 στο κτίριο της Κοινότητας Γραμματικού και κάθε Κυριακή 18.00 με 19.30 στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης. Η μηνιαία συνδρομή είναι 5€ με εξαίρεση για τα παιδιά ανέργων.
Πληροφορίες δίνονται από την κα Βάνα στο τηλέφωνο 2204069268
Καλή θεατρική χρονιά λοιπόν!!

Προηγούμενο άρθροΑπαραίτητες τροφές
Επόμενο άρθροFASHIONBOOK ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ