© Foto Marathon – Μιχάλης Παπαδόπουλος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου, ο 5ος Ημιμαραθώνιος του Μαραθώνα και γι’ ακόμα μια φορά ο Μαραθώνας ανέδειξε την ιστορική του αξία, σε έναν αγώνα δρόμου που οργανώθηκε με τις καλύτερες οργανωτικές και αγωνιστικές προϋποθέσεις και με τη σημαντική υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ.

Διαβάστε εδώ τι δήλωσε στη Marathon Press ο Τεχνικός Διευθυντής του Αγώνα, εντεταλμένος του ΣΕΓΑΣ, Βαγγέλης Παπαποστόλου

Ο Ημιμαραθώνιος του Μαραθώνα, με την πιστοποίηση της διαδρομής του, έδωσε τη δυνατότητα στους δρομείς να εκκινήσουν από την ιστορική αφετηρία του Μαραθωνίου δρόμου, να αγωνιστούν στην καλύτερη διαδρομή που υπάρχει στην Ελλάδα σε ασφαλτοστρωμένο στίβο 21,1 χλμ., χωρίς υψομετρικές διακυμάνσεις, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος με επιστροφή από τη διασταύρωση του Ζούμπερι και να κινηθούν περιμετρικά από τον Τύμβο των πεσόντων στη Μάχη του Μαραθώνα, πριν τερματίσουν πίσω στο σημείο εκκίνησης.

© Foto Marathon – Μιχάλης Παπαδόπουλος
© Foto Marathon – Μιχάλης Παπαδόπουλος

Την εκκίνηση στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο έδωσε ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης.

Με το πλήθος των συμμετοχών να ξεπερνά τους 1.400 εγγεγραμμένους δρομείς, οι τερματίσαντες ήταν 397 στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο, 181 στον Αγώνα Δρόμου 10.000 μ., 202 στον Αγώνα Δρόμου 5.000 μ. και 423 στον Αγώνα Δρόμου 1.500 μ.

Συνολικά επρόκειτο για μια επιτυχημένη διοργάνωση, όπου όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη δρομική εμπειρία στην πόλη του Μαραθώνα που αποτελεί το σημαντικότερο σημείο αναφοράς του παγκόσμιου δρομικού κινήματος.

Βέβαια, δεν έλειψαν και κάποια αρνητικά στοιχεία που συζητήθηκαν και θα πρέπει να επισημανθούν ώστε να καταγραφούν και να ληφθούν υπόψη από τους διοργανωτές την επόμενη φορά. Μεταξύ αυτών, όπως μας ενημέρωσαν αρκετοί συμμετέχοντες και θεατές, ήταν:

  • Οι ώρες εκκίνησης των Αγώνων Δρόμου 5.000 μ. και 1.500 μ. που έγιναν στις 12 και 1 το μεσημέρι αντίστοιχα, που σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε ήταν φυσικό να δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα στους δρομείς.
  • Τα νερά που προσφέρθηκαν στους δρομείς ήταν σε… όχι ευχάριστη θερμοκρασία.
  • Στον Αγώνα Δρόμου 5.000 μ. υπήρξε μόνον ένας σταθμός προσφοράς νερού, ο οποίος είχε τοποθετηθεί 800 μέτρα πριν από τον τερματισμό.
  • Ενώ η συμμετοχή για τους μικρούς δρομείς στον Αγώνα Δρόμου 1.500 μ. ήταν δωρεάν, προέκυψε υποχρεωτική συνοδεία στον αγώνα κάθε παιδιού από τον γονέα ή κηδεμόνα, ο οποίος κι έπρεπε να πληρώσει το αντίτιμο μιας κανονικής συμμετοχής.
© Foto Marathon – Μιχάλης Παπαδόπουλος
© Foto Marathon – Μιχάλης Παπαδόπουλος

Η Οργανωτική Επιτροπή, σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε συνεχάρη τους αθλητές για τις επιδόσεις τους, αλλά κι όλους τους δρομείς για τη συμμετοχή και την προσπάθειά τους και ευχαριστεί μεταξύ άλλων για την πολύ σημαντική συμβολή τους την Τροχαία Αγίας Παρασκευής, το ΕΚΑΒ, τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών και το Σωματείο Εθελοντών Διασωστών Μαραθώνα «Προβάλινθος», το προσωπικό του Δήμου Μαραθώνα και της Κοινωφελούς Επιχείρησης, τους Κριτές του ΣΚΚΑ Αττικής, τους εθελοντές και εθελόντριες οι οποίοι δήλωσαν ατομικά το «παρών» για να προσφέρουν στη Διοργάνωση, 16 πολιτιστικούς Συλλόγους για την εξαιρετική παρουσία και συμμετοχή τους και το προσωπικό του Αγωνιστικού Τομέα που υλοποίησε τον Αγωνιστικό Σχεδιασμό, τηρώντας τις προδιαγραφές του ΣΕΓΑΣ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για την ασφαλή και αξιόπιστη διεξαγωγή του αγώνα.

© Foto Marathon – Μιχάλης Παπαδόπουλος
© Foto Marathon – Μιχάλης Παπαδόπουλος

Οι Νικητές

Νικητής στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο αναδείχθηκε ο Δημήτρης Δριτσάκος του Συλλόγου ΟΑΚ Αίγινας, με χρόνο 1:22:03 ενώ στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η συμπολίτισσά μας Ιβάνα Άνδροβικ, με χρόνο 1:41:06.

Στον Αγώνα Δρόμου 10.000 μ. νικητής αναδείχθηκε ο Άγγελος Ζήσης, με χρόνο 0:39:50 του Συλλόγου ΓΑΣ Χολαργού, ενώ στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Ειρήνη Μπανανά, με χρόνο 0:47:35

Στον Αγώνα Δρόμου 5.000 μ. νικητής αναδείχθηκε ο Θοδωρής Πέππας, με χρόνο 0:18:07, ενώ στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Ελένη Κουρκουλιώτη, με χρόνο 0:22:26.

 

Προηγούμενο άρθροΜη σε βάλει σημάδι η Αναστασία Πενταγιώτη…
Επόμενο άρθροΒ. Παπαποστόλου: Έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να γίνει ένας μεγάλος αγώνας