Τρεις μέρες σε… τέσσερις τροχούς!

Ιστορικά αυτοκίνητα που «βασίλευαν» στην άσφαλτο από το 1950 μέχρι και το 1980 θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν για τρεις μέρες οι κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνα.

Από την Παρασκευή 10 έως την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, πενήντα και πλέον πληρώματα θα δώσουν μια ξεχωριστή νότα στους δρόμους της πόλης και θα πρωταγωνιστήσουν στον διεθνή αγώνα Ιστορικών Αυτοκινήτων «6o Olympic Classic Tour Rally», ο οποίος αποτελεί τον έβδομο αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της FIA (Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου).

Η εκκίνηση του ράλι θα δοθεί την Παρασκευή (19.30) στο χώρο της Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου, ενώ το πρόγραμμα των ειδικών διαδρομών έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να περάσει και από τα τέσσερα διαμερίσματα του Δήμου.

Προκειμένου μάλιστα οι κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνα να έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα ιστορικά αυτοκίνητα, θα φιλοξενηθούν δύο ανοιχτές εκθέσεις των οχημάτων το απόγευμα του Σαββάτου στην παραλία του Μαραθώνα και το μεσημέρι της Κυριακής στην παραλία Νέας Μάκρης.

 

Το πρόγραμμα του ράλι:

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου

 19.30 Εκκίνηση Ράλι στην Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου – Α’ σκέλος με εκκίνηση στην Ανατολή Νέας Μάκρης και τερματισμό στην παραλία Νέας Μάκρης

 Σάββατο 11 Οκτωβρίου

 09.30 Εκκίνηση Β’ σκέλους από την παραλία της Νέας Μάκρης με διαδρομή που περνάει μέχρι τις 11.00 από Άνω Σούλι, Γραμματικό, Βαρνάβα.

18.30 Τερματισμός Β’ σκέλους και ανοιχτή έκθεση αυτοκινήτων στην παραλία Μαραθώνα.

 Κυριακή 12 Οκτωβρίου

 11.00 Εκκίνηση Γ’ σκέλους από την παραλία της Νέας Μάκρης με διαδρομή που περνάει από Σχινιά, Κάτω Σούλι, Ραμνούντα, Γραμματικό, Καλέτζι, Λίμνη Μαραθώνα, Κέντρο Μαραθώνα.

15.30 Τερματισμός Ράλι στην παραλία Νέας Μάκρης και ανοιχτή έκθεση αυτοκινήτων στον παραλιακό πεζόδρομο.

17.30 Τελετή απονομής επάθλων στον παραλιακό πεζόδρομο της Νέας Μάκρης.

 

Διοργανωτές του ράλι είναι η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), η ΕΛΠΑ, το Hellenic Lancia Club, ενώ το ράλι τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνος. Μεγάλοι χορηγοί είναι οι εταιρίες Dromeas και Coral.

Προηγούμενο άρθροΚάψτε λίπος σε λιγότερο από 20 λεπτά
Επόμενο άρθροΓιορτή Τσίπουρου από τους Ηπειρώτες