Ένας διαφορετικός, τόσο σε ό,τι αφορά στη στόχευσή του όσο και από πλευράς διοργάνωσης, αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιουλίου στο Μάτι, δύο μέρες πριν τη συμπλήρωση ενός έτους από τη μοιραία εκείνη Δευτέρα που άλλαξε τη ζωή μας.

Έπειτα από συμφωνία με τον ΝΑΟΜΑ που απάντησε αμέσως θετικά στην πρότασή του, ο «Τελμησσός» καλεί τους πολίτες της περιοχής -κι όχι μόνο βέβαια- σε έναν αγώνα δρόμου «τιμής και μνήμης», όπως τον χαρακτηρίζει. Πρόκειται για αγώνα στον οποίο δεν θα υπάρχουν χρόνοι, έπαθλα και μετάλλια, θα είναι δηλαδή μη αγωνιστικού χαρακτήρα, με μόνο στόχο να τιμηθεί η μνήμη των 102 ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και με τόσο φρικτό τρόπο από τη ζωή.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 18.30 με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το λιμάνι στο Μάτι και οι συμμετέχοντες θα τρέξουν παραλιακά, διανύοντας απόσταση 7-8 χλμ.
Δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής για να τρέξει κάποιος και μόνη προϋπόθεση είναι να βρίσκεται στον ΝΑΟΜΑ λίγη ώρα πριν την έναρξη.

Μιλώντας στη MP γι’ αυτή την πρωτοβουλία του συλλόγου, ο Πρόεδρος του Τελμησσού, Βλάσσης Καραβασίλης, σχολίασε με λακωνικό τρόπο ότι «μετά από όσα ζήσαμε πέρσι και τις μνήμες που κληρονομήσαμε εφ όρου ζωής, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη των αδικοχαμένων συμπολιτών μας. Δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ»