Η Naomi Lewis είχε μια ατυχή συνάντηση με το φυτό Gympie-Gympie αφού έπεσε από το ποδήλατό της ενώ βρισκόταν στο Βόρειο Κουίνσλαντ τον περασμένο Ιούνιο.

Κατέβηκε από το ποδήλατό της και κύλησε από το μονοπάτι, πέφτοντας λίγο αργότερα πάνω σε ένα από τα πιο δηλητηριώδη φυτά στον κόσμο.

Ονομάζεται Gympie-Gympie, αλλά όπως ήδη είδατε έχει και κάποια άλλα παρατσούκλια που το αποκαλούν οι άνθρωποι. Η επιστήμη το ονομάζει Dendrocnide Moroides, αλλά μερικές φορές το αποκαλούν «φυτό αυτοκτονίας» λόγω του φρικτού πόνου που προκαλεί, ή «γιγάντιο αυστραλιανό δέντρο με κεντρί» για προφανείς λόγους.

Βασικά, το φυτό εγχέει δηλητήριο στο δέρμα των ανθρώπων που το αγγίζουν και μπορεί να τους αφήσει σε αφόρητο πόνο για έως και εννέα μήνες. Αυτό συνέβη και στην Lewis.

Η ίδια δήλωσε στο ABC ότι ο πόνος ήταν «100% ο χειρότερος πόνος που έχει υπάρξει ποτέ”, συνεχίζοντας: “Ο πόνος ήταν πέρα από αφόρητος. Το σώμα φτάνει σε ένα όριο πόνου και τότε άρχισα να κάνω εμετό, Έχω κάνει τέσσερα παιδιά – τρία με καισαρική και ένα με φυσιολογικό τοκετό. Τίποτα από αυτά δεν πλησιάζει καν.»

ΠΗΓΗgazzetta.gr
Προηγούμενο άρθροΙστορικές μέρες για την Ιατρική – Ολικά τυφλός κατάφερε να δει ξανά με αυτομεταμόσχευση
Επόμενο άρθροThe Chamber: Το τηλεπαιχνίδι που θα μπορούσε να σκοτώσει τους παίκτες που συμμετείχαν (vid)