Στη σύλληψη πέντε αλλοδαπών Ρομά υπηκόων Βουλγαρίας προχώρησαν, πρωινές ώρες της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας.

Είχε προηγηθεί έρευνα που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, αναφορικά με εργασιακή εκμετάλλευση ανηλίκων με ταυτόχρονη έκθεση της σωματικής τους ακεραιότητας σε διαρκή πιθανό κίνδυνο.

Δύο ζευγάρια εκ των συλληφθέντων, εξανάγκαζαν, κατά περίπτωση και καθημερινά σε επαιτεία τα ανήλικα παιδιά τους (ακόμα και μηνών) ή τα άφηναν για τον ίδιο λόγο υπό την εποπτεία και σε κάποιες περιπτώσεις τα παρέδιδαν στους υπόλοιπους συνεργούς τους.

Σε βάρος τους, αλλά και σε βάρος δύο ακόμη ομοεθνών συνεργών τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, από κοινού σε βάρος ανηλίκων.

Οι συλληφθέντες υποχρέωναν τα ανήλικα παιδιά να επαιτούν για πολλές ώρες, δεν φοιτούσαν σε σχολείο, ενώ δεν σιτίζονταν σωστά και κοιμούνταν σε πεζοδρόμια, κάτι που έθετε σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Την ίδια ώρα, οι δράστες διήγαγαν βίο που δεν συνάδει με τη… δραστηριότητά τους ως επαίτες. Ζούσαν δηλαδή σαν… βασιλιάδες, καθώς καρπώνονταν οι ίδιοι το οικονομικό όφελος από την εργασιακή εκμετάλλευση των ανηλίκων. Κυκλοφορούσαν καλοντυμένοι και διασκέδαζαν σε ταβέρνες και καζίνο γειτονικών χωρών.

Κατασχέθηκαν 12 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους, πιστωτικές κάρτες και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ τα ανήλικα παιδιά παραδόθηκαν σε δομές για κατάλληλη αρωγή.

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθρο«Αυτή είναι η ζωή μου»: Συγκλονίζει 32χρονη – Αεροπορική εταιρεία κατέστρεψε το αμαξίδιό της (vid)
Επόμενο άρθροΑυτές είναι οι κυριότερες αλλαγές που φέρνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο