Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ομιλία του Ανδρέα Βασιλόπουλοτ στο 3o FORUM του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Ανθεκτικές πόλεις: Τo Μέλλoν της Αυτοδιοίκησης» που πραγματοποιήθηκε στις 11 και 12 Μαρτίου 2024 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη.

Στην εμβληματική αυτή δράση για το περιβάλλον από το μεγαλύτερο περιβαλλοντολογικό σύνδεσμο της χώρας, συμμετείχαν 8 Υπουργοί, 80 Δήμαρχοι και συνολικά 120 καταξιωμένοι ομιλητές από όλη την Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο Δρ. Ανδρέας Βασιλόπουλος είπε ότι, η κλιματική αλλαγή μπορεί να γίνει ευκαιρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να κάνουμε τις πόλεις μας πιο ασφαλείς και βιώσιμες.

“Στόχος μας είναι να εμπλέξουμε τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να μεταφέρουμε στις Βρυξέλλες αυτά που συζητάμε στα Δημοτικά Συμβούλια και να συνδιαμορφώσουμε πολιτικές που μας εξυπηρετούν” ενώ σημείωσε ότι πρέπει να γίνει ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας που έχουμε εφαρμόσει. “Υπάρχουν συγκεκριμένες μεθοδολογίες που τις έχουμε δοκιμάσει μαζί με ευρωπαίους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους αρμοδίους στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τους οποίους μελετάμε τις παραμέτρους και τον τρόπο εφαρμογής του Σύμφωνου για το κλίμα και των στόχων για το 2030″ τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος.

Επίσης, ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για δίκαιη μετάβαση, όταν οι κοινές προς τις χώρες και τους δήμους οδηγίες της Ευρωπαικές Ενωσης απευθύνονται σε ανομοιογενείς οικονομικά εταίρους οι οποίοι δεν μπορούν απορροφήσουν επι ίσοις όροις τα ευρωπαικά κονδύλια.

Προηγούμενο άρθροΖητείται εσωτερική αποκλειστική για κυρία στη Νέα Μάκρη
Επόμενο άρθροΔεν είναι η Ικαρία: Η περιοχή της Ελλάδας όπου οι κάτοικοι ζουν περισσότερο