Δεν έμεινε ασχολίαστη η νέα ανεξαρτητοποίηση δημοτικού συμβούλου και μάλιστα σε πολύ σύντομο διάστημα, περίπου δύο μήνες μετά από αυτή του Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Η σημερινή ανάρτηση της κας Έλενας Ανδρώνη, η οποία εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στην παραίτηση, αναφέροντας ως έναν από τους βασικούς το γεγονός ότι πληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων ο ιδιώτης που είχε αναλάβει τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Τσίρκα ότι δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, έτυχε άμεσης αντίδρασης από τη δημοτική αρχή.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Η ανεξαρτητοποίηση της Δημοτικής Συμβούλου Μαραθώνος κας Ελένης Ανδρώνη δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία.

Η εν λόγω Δημοτική Σύμβουλος είχε ζητήσει ν’ απαλλαγεί από τα καθήκοντά της (βλ. Δημοτική Επιτροπή Παιδείας κ.α.) ισχυριζόμενη ότι «ασφυκτιούσε» αδυνατώντας προφανώς, ν’ ανταπεξέλθει, όπως συμπερασματικά αντιληφθήκαμε από τις επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες της. Κατανοήσαμε πλήρως, την αδυναμία αυτή, καθώς οι καλές προθέσεις, πολλές φορές δεν αρκούν, για να αντέξει ένας νέος -και όχι μόνο- αυτοδιοικητικός τις παντοειδείς πιέσεις και «κραδασμούς» στην πολιτική αρένα.

Η ανακοίνωση της Ελένης Ανδρώνη είναι αρκετά γενικόλογη αναφορικά με τις αιτίες που την ώθησαν στην ανεξαρτητοποίηση, αναφορικά δε, με τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και την πληρωμή από την αρμόδια Επιτροπή παραλαβής του έργου (αποτελούμενης από δημοτικούς υπαλλήλους) πρόκειται για απολύτως νομότυπη διαδικασία και μάλιστα, επετεύχθη μία σημαντική περικοπή από την αρχική συμφωνία, άνω του 20%.

«Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού» και ως εκ τούτου, η Διοίκηση του Δήμου Μαραθώνος και προσωπικά ο Δήμαρχος Στέργιος Τσίρκας, αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις για την υλοποίηση του «εφικτού».

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην πολιτική σταδιοδρομία της κας Ανδρώνη!