Γκόρντον Ράμσι και Τζέιμι Όλιβερ κάντε στην άκρη! Ένα εστιατόριο φυλακής με μπάρες στα παράθυρα και κουμπιά πανικού ενσωματωμένα στους τοίχους, περνά πρώτο στις προτιμήσεις των αναγνωστών του TripAdvisor.

Το εστιατόριο Clink – μια φιλανθρωπική οργάνωση που αποσκοπεί στην αποκατάσταση των κρατουμένων με την κατάρτισή τους στη βιομηχανία τροφίμων – έχει τοποθεσίες σε τέσσερις φυλακές υψίστης ασφαλείας σε όλη τη Βρετανία, οι τρεις εκ των οποίων βρίσκονται στο Νο1 της ιστοσελίδας TripAdvisor.Παρά το ασυνήθιστο πρότυπό της, η HMP Styal, μια γυναικεία φυλακή στο Τσεζάιρ, βρίσκεται στην κορυφή των 62 εστιατορίων. Την ίδια ώρα, η HMP Brixton, μία από τις πιο περιβόητες φυλακές της χώρας, βαθμολογείται ως το τρίτο καλύτερο εστιατόριο του Λονδίνου από τα 18.161 στο TripAdvisor, αφήνοντας πίσω τους περίφημα εστιατόρια όπως το Le Gavroche.

Το εστιατόριο CLINK

Στο εστιατόριο σερβίρονται πιάτα όπως ψητό φιλέτο καλκανιού με θρυμματισμένη μοβ πατάτα και σιγοψημένη πίτα αμυγδάλου και γλασαρισμένα καρότα για 18 λίρες.Τα φαγητά μαγειρεύονται και σερβίρονται από τους κρατούμενους και στον κατάλογο μπορεί να βρει κανείς ορεκτικά όπως περιστέρι, μαύρη πουτίγκα, καπνιστή σαλάτα με μπέικον και τερίν πάπιας με καπνιστή γεύση μήλου από 6 λίρες.

Κάτι όμως που απουσιάζει παντελώς από το εστιατόριο είναι το αλκοόλ, ενώ τα τηλέφωνα των πελατών παραλαμβάνονται κατά την είσοδό τους.Οι κρατούμενοι που έχουν ακόμη 6 έως 18 μήνες από την ποινή τους, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για το πρόγραμμα που έχει ως στόχο την κατάρτισή και εκπαίδευσή τους με την ελπίδα να αποκτήσουν δουλειά στη βιομηχανία τροφίμων μετά την απελευθέρωσή τους.

«Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως φιλανθρωπία είναι οι παρανοήσεις σχετικά με τους κρατούμενους και την αποκατάστασή τους» δήλωσε ο Κρις Μουρ, διευθύνων σύμβουλος του Clink Charity.

«Έχοντας την υποστήριξη αυτή από το TripAdvisor παρέχει στοιχεία που αποδεικνύουν πως βοηθάμε τους ανθρώπους να κατανοήσουν πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση στη μείωση των ποσοστών επανένταξης».