Ακούγεται σαν λαϊκός θρύλος όμως είναι 100% πραγματικότητα. Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 μια τεράστια μαύρη αρκούδα βρέθηκε νεκρή σε δάσος της Τζόρτζια από υπερβολική δόση κοκαΐνης! Η ιστορία της Cocaine Bear ή Pablo Eskobear, όπως ονομάστηκε αργότερα, είναι από αυτές τις περιπτώσεις που η πραγματικότητα ξεπερνά την φαντασία. Για αυτό άλλωστε πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη.

Το πλουσιόπαιδο που ήθελε να γίνει… βαρόνος

Γόνος πολύ πλούσιας οικογένειας του Λέξινγκτον στο Κεντάκι, ο Άντριου Κάρτερ Θόρντον έζησε πολύ άνετα παιδικά χρόνια. Αναζητούσε όμως πάντα την περιπέτεια. Αρχικά κατατάχθηκε στο στρατό και στη συνέχεια μπήκε στη δίωξη ναρκωτικών. Το 1977 έφυγε και από την αστυνομία και άσκησε για ένα μικρό διάστημα τη δικηγορία. Τίποτα όμως δεν τον γέμιζε.

Τελικά έγινε μέλος της «The Company». Μια εγκληματική οργάνωση η οποία εκμεταλλεύονταν τη μανία για ναρκωτικά που σάρωνε εκείνη την περίοδο τις ΗΠΑ. Αρχικά έφερναν μαριχουάνα από το Μεξικό αλλά σύντομα ανέβηκαν επίπεδο. Κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με τα καρτέλ της Κολομβίας και να γίνουν μέλος των λεγόμενων «Cocaine airlines». Με μικρά ιδιωτικά αεροπλάνα μετέφεραν κοκαΐνη από την Κολομβία στις ΗΠΑ. Στις 11 Σεπτεμβρίου 1985 όμως τα πράγματα δεν πήγαν καλά.

Ελεύθερη πτώση

Ο Θόρντον και ένας συνεργός του, πετούσαν πάνω από το Μπλέρσβιλ της Τζόρτζια. Έβαλαν το Τσέσνα τους στον αυτόματο πιλότο και άρχισαν να ρίχνουν τα πακέτα κοκαΐνης στο δάσος.

Φόρεσαν τα αλεξίπτωτα τους και πήδηξαν αφήνοντας τα αεροπλάνο ακυβέρνητο. Το αλεξίπτωτο του Θόρντον δεν άνοιξε, το έβγαλε (βρέθηκε αργότερα μέσα στο δάσος) και επιχείρησε να ανοίξει το εφεδρικό. Μπερδεύτηκε και με αυτό και ακολούθησε ελεύθερη πτώση.

Το πτώμα του βρήκε σε έναν αυτοκινητόδρομο στο Νόξβιλ του Τενεσί ένας κάτοικος της περιοχής. Το Τσέσνα έπεσε 97 χλμ πιο μακριά στο Χέιγσβιλ της Βόρειας Καρολίνας.

Ο Θόρντον φορούσε στρατιωτικά ρούχα, μαύρα γάντια, αλεξίσφαιρο γιλέκο και είχε μαζί του γυαλιά νυχτερινής όρασης, μαχαίρια, δύο πιστόλια, χρυσά νομίσματα μετρητά και έναν μεγάλο στρατιωτικό σάκο. Εκεί οι αρχές βρήκαν 35 κιλά κοκαΐνης αξίας 15εκατ. δολαρίων. Κατάλαβαν αμέσως τι συνέβαινε και ξεκίνησαν έρευνα στην γύρω περιοχή.

Πήρε δόση 30 κιλών

Πέρασαν τρεις μήνες όταν μια ερευνητική ομάδα βρέθηκε μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα. Βαθιά μέσα στον εθνικό δρυμό Τσαταχότσι στην Τζόρτζια εντόπισαν σαράντα πακέτα κοκαΐνης. Ήταν όλα ανοιχτά και δίπλα τους κειτόταν νεκρή μια τεράστια μαύρη αρκούδα.

Το τεράστιο θηλαστικό των 175 κιλών είχε εντοπίσει τα πακέτα και είχε καταβροχθίσει πάνω από 30 κιλά κοκαΐνης. Ο ιατροδικαστής, ο οποίος είχε διενεργήσει τη νεκροψία στην αρκούδα, θυμάται: «Το στομάχι της ήταν κυριολεκτικά γεμάτο με κοκαΐνη. Δεν υπάρχει θηλαστικό στον πλανήτη που θα μπορούσε να έχει επιβιώσει από κάτι τέτοιο. Εγκεφαλική αιμορραγία, αναπνευστική ανεπάρκεια, υπερθερμία, νεφρική ανεπάρκεια, καρδιακή ανεπάρκεια, εγκεφαλικό επεισόδιο. Ό,τι μπορείτε να φανταστείτε το είχε υποστεί». Από μια σειρά τυχαίων γεγονότων η αρκούδα πέθανε από υπερβολική δόση και έτσι γεννήθηκε η ιστορία της Cocaine Bear.

Το ταξίδι της Cocaine Bear

Μετά τη νεκροψία το πτώμα της αρκούδας δόθηκε σε ταριχευτή και ακολούθησε ένα ταξίδι σε διάφορα μέρη και ιδιοκτήτες. Αρχικά δόθηκε στο πάρκο Τσαταχότσι το οποίο την τοποθέτησε στο κτίριο επισκεπτών. Μετά από κάποιο διάστημα αποσύρθηκε και την αγόρασε ένα ενεχυροδανειστήριο στο Νάσβιλ.

Από εκεί την αγόρασε το αστέρι της κάντρι μουσικής Γουέιλον Τζένινγκς και τη δώρισε σε έναν φίλο του στο Λας Βέγκας, τον Ρον Θόμσον. Όταν αυτός πέθανε το 2009 η ταριχευμένη αρκούδα βγήκε σε δημοπρασία και την απέκτησε για 200 δολάρια ο Κινέζος μετανάστης Ζου Τανγκ.

Το 2012 ο Τανγκ έφυγε από τη ζωή και η οργάνωση «Kentucky for Kentucky» επικοινώνησε με την χήρα του. Τους είπε ότι θα τους δώσει δωρεάν την αρκούδα αν πλήρωναν για τη μεταφορά της. Πλέον η Cocaine Bear ή ο Pablo Eskobear, όπως την ονόμασαν οι τελευταίοι ιδιοκτήτες της καλωσορίζει τους επισκέπτες ενός mall στο Λέξινγκτον του Κεντάκι.

Της έχουν φορέσει ένα καπέλο με το γράμμα «Κ» και στον λαιμό της κρέμεται μια επιγραφή με την ιστορία της. Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Ελίζαμπεθ Μπανκς ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει την ιστορία της «Cocaine Bear» στον κινηματογράφο.

ΠΗΓΗjanus.gr
Προηγούμενο άρθροΜαρσέλο και Σέρχιο Αραούχο στο πλευρό του Αντώνη Γιαζιτζόγλου
Επόμενο άρθροΠοια ήταν η Άννα που σκότωσε μαζί με το παιδί τους ο 56χρονος κτηνοτρόφος