Ένα βίντεο που τραβήχτηκε πριν από τέσσερα χρόνια και μόλις δημοσιοποιήθηκε έγινε αιτία αφενός να ξεσπάσει σάλος, δύο 24ωρα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, αφετέρου η αθλήτρια της ιππασίας Σαρλότ Ντιζαρντέν να αναγκαστεί να αποσυρθεί από τη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού.

Στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, η τρεις φορές Βρετανίδα Ολυμπιονίκης φαίνεται να μαστιγώνει το «ανυπάκουο» άλογό της κατά τη διάρκεια προπόνησης.

Η Διεθνής Ομοσπονδία αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, ενώ η ίδια η Ντιζαρντέν απολογήθηκε για την απαράδεκτη συμπεριφορά της και έκανε γνωστό ότι δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

«Εμφανίστηκε ένα βίντεο, τραβηγμένο πριν από τέσσερα χρόνια, το οποίο με δείχνει να έχω λανθασμένη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης.

Όπως είναι κατανοητό, η Διεθνής Ομοσπονδία Ιππικού Αθλητισμού (FEI) διεξάγει έρευνα και εγώ πήρα την απόφαση να αποσυρθώ από όλους τους αγώνες -συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού- όσο διαρκεί αυτή η διαδικασία.

Αυτό που συνέβη ήταν εντελώς εκτός του χαρακτήρα μου και δεν αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύω τα άλογά μου ή προπονώ τους μαθητές μου, ωστόσο δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Ντρέπομαι βαθύτατα και θα έπρεπε να είχα δώσει καλύτερο παράδειγμα εκείνη τη στιγμή. Λυπάμαι ειλικρινά για τις πράξεις μου και είμαι συντετριμμένη που τους απογοήτευσα όλους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Προηγούμενο άρθροΜάτι: Τα 104 φαναράκια και τα 11 μπαλόνια – «Ο πόνος μας θεριεύει»
Επόμενο άρθροΕλληνίδα τιμωρεί τους οδηγούς που μπαίνουν στη ΛΕΑ και γίνεται viral (vid)