Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον θα μπορείτε να τον βρείτε στον «Ινδιάνο» και μέσα από τη στήλη του θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


 Τσύζι Φωλιά ψωμιού με σπανάκι

υλικά:

  • 1 στρογγυλό καρβέλι ψωμί (διάμετρο ~10 εκ)
  • χοντρό αλάτι
  • 5κσ ελαιόλαδο

για τη γέμιση:

  • 4 κσ ανάλατο βούτυρο
  • 6 σκ σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 300 γρ σπανάκι baby
  • 2 κονσέρβες αγκινάρας
  • 1,5 κγ χοντρό αλάτι
  • 400 γρ τυρί κρέμα
  • 1 φλ παρμεζάνα
  • 1 κγ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C. Χρησιμοποιώντας το μαχαίρι βγάζουμε το «καπάκι» του ψωμιού και με τα χέρια μας αφαιρούμε όλη την ψίχα. Περνάμε με λαδάκι το εσωτερικό του, αλατίζουμε και ψήνουμε για 15’. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, προσέχοντας να μη μαυρίσει. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και μαγειρεύουμε γι’ άλλα 2’.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σπανάκι, το αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά από το σπανάκι, περίπου για 7’. Ρίχνουμε το τυρί κρέμα και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, ενώ παράλληλα ρίχνουμε τμηματικά και την παρμεζάνα. Γεμίζουμε με το μείγμα μας το ψωμί κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη έξτρα παρμεζάνα.

TIP: Χρησιμοποιήστε την ψίχα που αφαιρέσατε για να ετοιμάσετε χειροποίητα κρουτόν!