Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον θα μπορείτε να τον βρείτε στον «Ινδιάνο» και μέσα από τη στήλη του θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Σαλάτα ντι… Παντζάρα

υλικά:

  • 1.200 γρ παντζάρια
  • 1,5 κσ ελαιόλαδο
  • ½ κγ χοντρό αλάτι
  • 1 φλ μαγιονέζα
  • 2 κσ αγριοράπανο (χρένο)
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2,5 κγ μουστάρδα ντιζόν
  • 1,5 κγ λευκό ξύδι
  • 2,5 κσ τάραγκον ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • 100 γρ γκοργκονζόλα, ψιλοκομμένη
  • 3 κσ φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα και θρυμματισμένα

εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200°C. Σε ένα μπολ μαρινάρουμε τα παντζάρια μας με το ελαιόλαδο και το αλάτι. Παίρνουμε ένα-ένα τα παντζάρια και τα τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Τα βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε για 70’. Τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε κυβάκια δύο εκατοστών.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά πλην της γκοργκονζόλας και, αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, προσθέτουμε τα παντζάρια μας και το τυρί. Τέλος, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης.