Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον θα μπορείτε να τον βρείτε στον «Ινδιάνο» και μέσα από τη στήλη του θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Πουρές σελινόριζας

υλικά:

  • 1 σελινόριζα
  • 3 σκ σκόρδο
  • 500 ml – 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
  • χυμό λεμόνι
  • 4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 4 κσ φουντούκια, θρυμματισμένα
  • 1 κσ ελαιόλαδο n αλάτι-πιπέρι

εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τη σελινόριζα. Καθαρίζουμε και λιώνουμε το σκόρδο μας και τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι. Βάζουμε αρκετό γάλα, ώστε να καλυφθεί η σελινόριζα. Αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 20’, μέχρι να μαλακώσει το σέλινο.

Στη συνέχεια, πολτοποιούμε με μπλέντερ χειρός, προσθέτοντας -εάν είναι απαραίτητο- κι άλλο γάλα, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.

Παίρνουμε ένα τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε για 1-2’ τα θρυμματισμένα φουντούκια μας, προσθέτοντας λίγο αλατάκι για γεύση. Αφαιρούμε από τη φωτιά και γαρνίρουμε τον πουρέ μας, ρίχνοντας παράλληλα και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Είμαστε έτοιμοι!