Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον θα μπορείτε να τον βρείτε στον «Ινδιάνο» και μέσα από τη στήλη του θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Σούπα κουνουπίδι
(~8 μερίδες)

υλικά:

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι
  • 25 γρ βούτυρο
  • 1 κσ ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1,2 λίτρα ζωμό κοτόπουλο
  • 400 ml γάλα, πλήρες
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι n πιπέρι

Καθαρίζουμε καλά το κουνουπίδι μας, αφαιρώντας τα πολύ σκληρά κομμάτια. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι και σοτάρουμε το κουνουπίδι μας, με την πατάτα και το κρεμμύδι, για περίπου 10’, ώστε να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά μας. Ρίχνουμε τον ζωμό και φέρνουμε σε βράση. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15’. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά.