H 10χρονη Adhara Pérez Sánchez, από το Μεξικό, δεν είναι ένα κορίτσι όπως όλα τ’ άλλα. Έχει δείκτη IQ 162 – υψηλότερο από αυτό του Stephen Hawking και του Albert Einstein και έχει βάλει στόχο να αποικίσει τον Άρη!

Από την ηλικία των 3 ετών, όπου διαγνώστηκε με Άσπεργκερ, έμαθε να διαβάζει, άρχισε να συγκεντρώνει φτιάχνει παζλ των 100 κομματιών και έκανε ασκήσεις στην άλγεβρα. Έχει ήδη 2 πτυχία στο Μεξικό, το ένα στη μηχανική συστημάτων και το άλλο στη βιομηχανική μηχανική με έμφαση στα μαθηματικά.

Όνειρο της Adhara ωστόσο, είναι να γίνει αστροναύτης, να ταξιδέψει στο διάστημα και να αποικίσει τον πλανήτη Άρη.

Η μικρή μπορεί να θριαμβεύει στο πανεπιστήμιο, όμως, στο σχολείο είχε περάσει δύσκολα. Είχε υποστεί bullying από τους συμμαθητές της, οι οποίοι την κορόιδευαν και την αποκαλούσαν «περίεργη» και «φρικιό», αναφέρει το NBC San Diego.

Επειδή στην Adhara άρεσε να περνάει τον χρόνο της μελετώντας τον περιοδικό πίνακα των χημικών στοιχείων στο σπίτι, η μαμά της Nallely Sánchez αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια για να τη στείλει σε διαφορετικό σχολείο. Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι είχε το αξιοσημείωτο IQ 162, που όπως ακούγεται είναι πιο πάνω από αυτό του Stephen Hawking και του Albert Einstein!

Μετά από αυτό, πέρασε γρήγορα μέσα από το σχολικό σύστημα και αποφοίτησε από το λύκειο σε ηλικία μόλις 8 ετών. Εκπροσώπησε επίσης το πανεπιστήμιό της, Universidad CNCI στο Μοντερέι, μιλώντας για τις μαύρες τρύπες σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Τέχνης και Πολιτισμού της Τιχουάνα.

Η Adhara θέλει να πάει στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα όπου ελπίζει να τη δεχτεί η NASA για το πρόγραμμα εξερεύνησης του διαστήματος.

ΠΗΓΗmama365.gr
Προηγούμενο άρθροΤο φάρμακο-δηλητήριο που ενέκρινε ο ΠΟΥ κι αντί για ελπίδα έσπειρε το θάνατο
Επόμενο άρθροΤαριχευμένος γάιδαρος και προσθετικό πόδι – Τα 10 πιο περίεργα πράγματα που έχουν ξεχαστεί σε ταξί