Με χειροπέδες οδηγήθηκε χθες στις φυλακές Τρίπολης ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απολογία του 15η τακτική ανακρίτρια για μία κατηγορία βιασμού και δύο κατηγορίες για απόπειρα βιασμού εναντίον συναδέλφων του.

Σύμφωνα με το Mega, o Πέτρος Φιλιππίδης δεν θέλει να μιλήσει με κάποιον ενώ όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον ρώτησαν αν είναι καλά, εκείνος φέρεται να απάντησε: «Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα για την αλήθεια των ισχυρισμών του. Ότι δηλαδή όσα κατήγγειλαν οι τρεις γυναίκες σε βάρος του ήταν αποκυήματα της φαντασίας τους.

Oι δικαστικοί λειτουργοί έχοντας εξετάσει τις καταγγέλλουσες και όσες εφιαλτικές στιγμές έζησαν δίπλα στον γνωστό ηθοποιό, φαίνεται ότι έπεισαν τη δικαιοσύνη, η οποία σταθμίζοντας όλα τα στοιχεία της δικογραφίας κατέληξε ότι εάν αφεθεί ελεύθερος μπορεί να διαπράξει νέα αδικήματα.

To σκεπτικό των δικαστών

Οι δικαστές διατύπωσαν την άποψη ότι ο γνωστός ηθοποιός λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα, από το 2008 έως το 2014.
Φέρεται ότι εκμεταλλεύτηκε τη θέση ισχύος που είχε ασκώντας εξουσία και προχωρώντας σε αυτές τις πράξεις σε βάρος των θυμάτων του. Ο ίδιος ωστόσο το αρνείται, δίνοντας μάχη για να μην προφυλακιστεί για τα αδικήματα που κατηγορείται. Έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, που φέρεται ότι διέπραξε σε βάρος τριών γυναικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό για την προφυλάκισή του, διατυπώθηκε η κρίση ότι ο ηθοποιός θα μπορούσε να επανέλθει στα επαγγελματικά του και να επαναλάβει τα αδικήματα. Επιπλέον, στο σκεπτικό των δικαστών αναφέρεται και η ιδιαίτερη σκληρότητα που επέδειξε κατά της διάρκεια τέλεσης των πράξεων του, καθώς φέρεται να μην κάμφθηκε από την αντίσταση των γυναικών.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται ήδη στις φυλακές της Τρίπολης, όπου κρατούνται κατηγορούμενοι για αδικήματα σε βάρος της γενετήσιας ελευθερίας.