Στη δημοσιότητα δόθηκαν από τις Αρχές, κατόπιν Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία των δύο διαρρηκτών που δρούσαν στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα σε Πόρτο Ράφτη, Μαρκόπουλο, αλλά και Νέα Μάκρη.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, οι οποίοι στα μέσα του καλοκαιριού είχαν μπει σε μονοκατοικία στην οδό Μωσαίουν και είχαν αφαιρέσει κοσμήματα και χρήματα, αφού πρώτα έδεσαν τους έντρομους ιδιοκτήτες.

Οι δύο διαρρήκτες, ηλικίας 21 και 35 ετών είναι συγγενείς και συνελήφθησαν τον Αύγουστο. Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 19 Αυγούστου ο 35χρονος προσπάθησε να αποφύγει μπλόκο αλλά οι αστυνομικοί, που είχαν συγκροτήσει ειδική ομάδα, τους παρακολουθούσαν και είχαν ταυτοποιήσει και το ΙΧ, τον ακινητοποίησαν. Ο 21χρονος συνοδηγός επιχείρησε να διαφύγει σε δασώδη έκταση, ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα συνελήφθη κι αυτός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες δύο (2) ημεδαπών, οι οποίοι κατηγορούνται ως μέλη συμμορίας που προέβαινε σε κλοπές από οικίες στην περιοχή του Μαρκόπουλου Αττικής και συνελήφθησαν την 19-8-2021 στο Μαρκόπουλο Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής (σχετικό το από 21-8-2021 Δελτίο Τύπου).

Πρόκειται για τους:

1. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ Χρήστο του Αθανασίου και της Αντωνίας γεννηθέντα την 23-5-1986 στην Αθήνα

2. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ Στυλιανό του Αντωνίου και της Δέσποινας γεννηθέντα την 16-6-2000 στην Αθήνα

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και προκειμένου να διαπιστωθούν και να εξιχνιαστούν άδηλες υποθέσεις διαρρήξεων-κλοπών σε μονοκατοικίες και οροφοδιαμερίσματα που έλαβαν χώρο σε προγενέστερο χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9692920 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 12.00 ώρα της 6-11-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων».