Επεκτείνεται η κατασκευή του σε Γραμματικό, Καλέντζι, Άνω Σούλι και τμήμα του οικισμού Αγίου Παντελεήμονα – Έπεται ο Βαρνάβας, ποια η εκτίμηση για την ολοκλήρωση του έργου

Γράφει ο Μάκης Κουλουμπής

Πακέτο ύψους 14,4 εκατ. € κατάφερε να εξασφαλίσει ο Δήμος Μαραθώνα για την επέκταση ενός πολύ σημαντικού έργου όπως είναι το αποχετευτικό. Με την χρηματοδότηση αυτή από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, το έργο κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων επεκτείνεται και στις περιοχές Γραμματικό, Καλέντζι, Άνω Σούλι και τμήμα του οικισμού Αγίου Παντελεήμονα, περιοχές οι οποίες δεν περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα της σύμβασης με την ΕΥΔΑΠ, μέσω της οποίας είναι σε εξέλιξη οι εργασίες στη Νέα Μάκρη και στον Μαραθώνα και εντάχθηκαν κατόπιν αιτήματος του Δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΥΔΑΠ, η συγκεκριμένη σύμβαση επέκτασης του δικτύου με την εργολήπτρια εταιρεία θα έχει υπογραφεί μέχρι το τέλος του έτους και οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2025.

Σε καλό δρόμο βρίσκονται, επίσης, και οι διαδικασίες ένταξης και του Βαρνάβα στο δίκτυο αποχέτευσης, που επίσης δεν περιλαμβανόταν στον αρχικό σχεδιασμό της ΕΥΔΑΠ.

Όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Στέργιος Τσίρκας, έχει ήδη οριοθετηθεί το σχετικό προς ένταξη κομμάτι του οικισμού και η όλη υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο των μελετών και της χρηματοδότησης του έργου.

Σημαντικές επίσης είναι και οι εξελίξεις όσον αφορά στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων του οποίου η δημοπράτησή της κατασκευής του θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Δήμαρχος Μαραθώνα, «ένα σημαντικό και εμβληματικό έργο πνοής, με ισχυρό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα, βρίσκεται πλέον σε τροχιά υλοποίησης, φέρνοντας την πόλη μας πιο κοντά στην επίλυση του σοβαρού ζητήματος της διαχείρισης των λυμάτων της.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστα Σκρέκα που αποδέχθηκε το αίτημά μας για επέκταση και χρηματοδότηση αυτού του αναγκαίου έργου και σε περιοχές του Δήμου που δεν ήταν αρχικά ενταγμένες στο πρόγραμμα και εντάχθηκαν κατόπιν δικού μας αιτήματος».

Προηγούμενο άρθροΤο μαρτύριο του… πεπερόνι – Βέλγος παραλάμβανε επί μία δεκαετία πίτσες χωρίς να τις έχει παραγγείλει
Επόμενο άρθροΈμεινε δύο φορές έγκυος μέσα σε 28 μέρες και γέννησε και τα δύο παιδιά το ίδιο πρωί