Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Απριλίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των κοινωνιών, ώστε να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της εγκατάλειψης, της μη στείρωσης και της κακοποίησής τους. Είναι ημέρα υπενθύμισης της υποχρέωσης του πολιτισμένου κόσμου για φροντίδα και προστασία σε όλα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Όπως τονίζεται από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης:

Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι η 4η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ορίζεται και καθιερώνεται ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας κάθε σχολικού έτους, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων.

Το σχολείο μας στο πλαίσιο της ημέρας αυτής, υλοποίησε δραστηριότητες με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών αλλά και την ενημέρωσή τους σχετικά με τους αδέσποτους φίλους μας. Ευχαριστούμε την κτηνίατρο Ελεάνα Χαραλαμποπούλου, που μίλησε στα παιδιά για τις αρρώστιες των αδέσποτων ζώων και την σπουδαιότητα της στείρωσής τους, την Μελίνα Αντωνιάδη που ενημέρωσε τους μαθητές για την περιποίηση και φροντίδα που χρειάζονται ώστε να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή καθώς και την εθελόντρια Μαρία Τσιρτσώνη.

Ευχαριστούμε επίσης τους Πολίτες Εν Δράσει για τη χορηγία που έκαναν στο σχολείο μας (δύο σπιτάκια για αδέσποτα γατάκια, τα οποία, έβαψαν τα παιδιά με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά αποτυπωμένη στα πρόσωπά τους).

“Ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στα ζώα όπως και στους συνανθρώπους μας,δείχνει την ποιότητα του πολιτισμού μας”.

Προηγούμενο άρθροΝέα απάτη με δέματα που αποστέλλονται σε Νέα Μάκρη και Ραφήνα
Επόμενο άρθροΈπεσαν οι υπογραφές: Ξεκινούν έργα για αποχετευτικό σε Γραμματικό, Καλέτζι, Άνω Σούλι και Αγ. Παντελεήμονα