Μια γυναίκα έγινε viral όταν εξομολογήθηκε τη σπάνια ασθένειά της που την κάνει να κάνει εμετό μέχρι και 70 φορές κάθε μέρα.

Η Λεάν Γουίλαν πάσχει από γαστροπάρεση, μια χρόνια ασθένεια που κάνει την τροφή να διέρχεται από το στομάχι με πιο αργούς ρυθμούς από το φυσιολογικό.

Αποτέλεσμα της σπάνιας κατάστασής της, η 39χρονη από το Μπόλτον της Βρετανίας είναι εγκλωβισμένη μονίμως στο σπίτι, αφού νιώθει διαρκώς ναυτία, αφόρητους πόνους και είναι ανήμπορη να φάει.

Μετά τη διάγνωσή της το 2008, στη Λεάν τοποθετήθηκε γαστρικός βηματοδότης που βοήθησε στη διευκόλυνση του εμετού.

Ωστόσο, από τότε που οι μπαταρίες του τελείωσαν πριν από δυο χρόνια, η μητέρα μιας κόρης επανήλθε στην εξαντλητική συνήθειά της να ξερνάει, κάτι που έχει της έχει κυριολεκτικά διαλύσει την ύπαρξη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Manchester Evening News, αυτές οι μπαταρίες δεν είναι σαν κι αυτές που μπορείς να προμηθευτείς σε ένα σούπερ μάρκετ.

Η αντικατάστασή τους κοστίζει 10 χιλ. λίρες (περίπου 11 χιλ. ευρώ) και δεν καλύπτονται από το βρετανικό σύστημα υγείας (NHS).

«Το χειρότερο είναι ότι αυτό με πήρε μακριά από την κόρη μου και την οικογένειά μου, γιατί είμαι πάντα άρρωστη και πονάω» σχολίασε η 39χρονη στην εφημερίδα.

«Όταν ήμουν μωρό είχα άσχημη παλινδρόμηση. Ήμουν πάντα φιλάσθενο παιδί. Όταν έκανα την κόρη μου στα 22 μου, σιγά – σιγά έγινε ακόμα χειρότερο. Ήταν απαίσιο. Μου στράγγιζε όλη μου την ενέργεια» είπε η γυναίκα για την πάθησή της.
«Προτού διαγνωστώ, ήμουν διαρκώς άρρωστη. Οτιδήποτε έπινα έβγαινε αμέσως έξω. Δεν μπορούσα να το κρατήσω μέσα μου» εξηγεί η Λεάν.

«Κι όταν σταματούσε, ήταν διαρκώς στο μυαλό μου» λέει.

Η Λεάν εργαζόταν ως φροντιστής ηλικιωμένων, αλλά εδώ και δυο χρόνια δεν είναι σε θέση να εργαστεί.

Όπως λέει, δεν έχει μπορέσει να μείνει στο σπίτι της για περισσότερο από δυο βδομάδες τη φορά, μιας και πρέπει διαρκώς να επισκέπτεται το νοσοκομείο.

«Η Λεάν έχει φτιάξει μια σελίδα GoFundMe για να μπορέσει να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα χρήματα για την αντικατάσταση των μπαταριών.

ΠΗΓΗsputniknews.gr
Προηγούμενο άρθρο#meToo: 40χρονος ηθοποιός στον Εισαγγελέα για βιασμούς κατά συρροή
Επόμενο άρθροΑυξήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές του Γυμνασίου Μαραθώνα