Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στα Βίλια, με τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 330 πυροσβέστες με 115 οχήματα, 8 ομάδες πεζοπόρου και ένα Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, καθώς και 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα από την Πολωνία. Μάλιστα, με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και εναέρια μέσα, για να συνδράμουν στην κατάσβεση, με το πύρινο μέτωπο να εκτείνεται σε χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, μήνυμα εστάλη από το 112 για την εκκένωση των οικισμών Παλαιοχώρι, Άγιος Σωτήρας, Παλαικούνδουρα και Θέα, ενώ νωρίς το βράδυ της Δευτέρα είχε εκκενωθεί ο οικισμός Βενίιζα. Η Πολιτική Προστασία κάλεσε τους κατοίκους να φύγουν προς Μέγαρα. Νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι προς Ψάθα, ‘Αγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, Αγ. Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι, με οδηγίες στους κατοίκους να κινηθούν προς Ψάθα και Αλεποχώρι.

Παράλληλα το πύρινο μέτωπο έχει περάσει από χθες το βράδυ τον δρόμο και δημιουργήθηκε ένα νέο μέτωπο προς το Πόρτο Γερμενό. Οι εστίες εντοπίζονται κυρίως σε δύσβατα σημεία με αποτέλεσμα να δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης. Την ίδια ώρα οι κάτοικοι των Βιλίων βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς όπως λένε φοβούνται ότι θα τους ζητηθεί να εκκενώσουν την περιοχή.

Παράλληλα σημειώνεται ότι στην Κερατέα, όπου εκδηλώθηκε και εκεί χθες φωτιά, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για να περιορίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

ΠΗΓΗprotothema.gr
Προηγούμενο άρθροΕκτός κινδύνου ο Χαρδαλιάς μετά το ισχαιμικό επεισόδιο – Παραμένει στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας
Επόμενο άρθροΟ Μπομπ Ντίλαν κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονου κοριτσιού το 1965