Εντατικούς ελέγχους πραγματοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε επιχειρήσεις της Ανατολικής Αττικής και στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκε μαγαζιά στη Νέα Μάκρη. Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκε η ίδια παράβαση σε τρεις διαφορετικές επιχειρήσεις της περιοχής με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, επιβλήθηκαν τρία πρόστιμα των 500 ευρώ, συνολικού ύψους 1.500 ευρώ, σε ισάριθμες επιχειρήσεις.
Και στις τρεις περιπτώσεις η παράβαση που διαπιστώθηκε κατά τους επιτόπιους ελέγχους ήταν η ίδια: στον τιμοκατάλογο δεν αναγραφόταν η ένδειξη «Κατεψυγμένο» σε προϊόντα που προσφέρονταν στους πελάτες.
Τι βρήκαν οι ελεγκτές
Στην πρώτη επιχείρηση, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι για cheesecake New York δεν υπήρχε στον τιμοκατάλογο η ένδειξη «Κατεψυγμένο», παρότι από τα σχετικά παραστατικά προέκυπτε ότι επρόκειτο για κατεψυγμένο προϊόν. Επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ.
Σε δεύτερη επιχείρηση της Νέας Μάκρης, αντίστοιχη παράβαση διαπιστώθηκε για χοιρινό γύρο. Και σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με την απόφαση, από το τιμολόγιο του προϊόντος προέκυπτε ότι ήταν κατεψυγμένο, χωρίς όμως αυτό να αναγράφεται στον τιμοκατάλογο. Το πρόστιμο ανήλθε επίσης σε 500 ευρώ.
Η τρίτη περίπτωση αφορούσε παναρισμένες μπουκιές κοτόπουλου. Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν οι συσκευασίες του προϊόντος μέσα σε θάλαμο κατάψυξης, ενώ στον τιμοκατάλογο δεν υπήρχε η προβλεπόμενη ένδειξη «Κατεψυγμένο». Και για αυτή την παράβαση επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ.
Συνεχίζονται οι έλεγχοι
Έτσι, μόνο από τις συγκεκριμένες τρεις αποφάσεις, τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις της Νέας Μάκρης φτάνουν συνολικά τα 1.500 ευρώ.
Οι έλεγχοι της Περιφέρειας Αττικής στην αγορά της Ανατολικής Αττικής συνεχίζονται, με ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των κανόνων σχετικά με τους τιμοκαταλόγους και την πλήρη ενημέρωση του καταναλωτή για τα προϊόντα που του προσφέρονται.












































