Επίσκεψη στην Πυροσβεστική της Νέας Μάκρης πραγματοποίησε την Τετάρτη ο Στέργιος Τσίρκας κι ενημερώθηκε για τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στον ευρύτερο χώρο της Υπηρεσίας, για την ανακατασκευή των εγκαταστάσεων της πρώην Αμερικανικής Βάσης σε Κέντρο Εκπαίδευσης Πολιτικής Προστασίας Ελλάδος με χρηματοδότηση από το ίδρυμα Νιάρχος.

Όπως ο ίδιος ο δήμαρχος Μαραθώνα αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook «στα καλά νέα της ημέρας, στην επίσκεψή μας στην Πυροσβεστική της Νέας Μάκρης με τον Διοικητή, τον Υποδιοικητή και τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας, Πολιτισμού και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελο Κυπαρίσση, ενημερωθήκαμε ότι ξεκινούν σύντομα οι εργασίες στον ευρύτερο χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την ανακατασκευή των εγκαταστάσεων της πρώην Αμερικανικής Βάσης σε Κέντρο Εκπαίδευσης Πολιτικής Προστασίας Ελλάδος με χρηματοδότηση από το ίδρυμα Νιάρχος.

Ένα πρότυπο Κέντρο από τα λίγα ανά την Ευρώπη, ένα έργο πάρα πολύ σημαντικό για όλους το οποίο, πέρα από την μεγαλύτερη θωράκιση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, θα αποτελεί και έργο ανάπτυξης για την περιοχή μας, λόγω του μεγάλου αριθμού προσωπικού που θα απασχολήσει, μεταξύ των οποίων και πλήθος εκπαιδευόμενων από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό.

Επιπλέον, συζητήσαμε για θέματα Πολιτικής Προστασίας και σχεδιασμού των απαραίτητων ενεργειών πυρασφάλειας του Δήμου μας που αποτελούν πρώτες μας προτεραιότητες.

Είναι χρέος μας να ενεργούμε προληπτικά για τον τόπο μας».