Από την πρώτη κιόλας Κυριακή των δημοτικών εκλογών έδειξε ότι αποτελεί αδιαφιλονίκητο φαβορί λαμβάνοντας 43,80% που μεταφράζεται σε 4.354 ψήφους, έναντι 16,77% (1.667 ψήφοι) του δεύτερου σε προτιμήσεις, Δαμιανού Φαφούτη. Και τη δεύτερη Κυριακή απλώς επιβεβαίωσε τον τίτλο, ανανεώνοντας τη θητεία του ως Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου με ποσοστό 59,45%.

Ο Ευάγγελος Μπουρνούς και οι συνεργάτες του πανηγύρισαν το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουνίου, αλλά από το πρωί της Δευτέρας κιόλας ξεκίνησαν να σχεδιάζουν τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν την επόμενη τετραετία, ώστε ο Δήμος να κάνει βήματα μπροστά.

Άλλωστε, δεν το οφείλουν μόνο στους δημότες αλλά και στους εαυτούς τους μετά από μια εφιαλτική χρονιά, τη δυσκολότερη που έχει ζήσει η περιοχή στη σύγχρονη Ιστορία της.

Πόσο δύσκολος ήταν αυτός ο προεκλογικός αγώνας μετά τα όσα συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι;

Η προσπάθεια κάποιων να εκμεταλλευτούν την καταστροφή του περασμένου καλοκαιριού, μια τραγωδία που έπληξε την περιοχή μας, έπεσε στο κενό. Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιος στέκεται δίπλα τους και ποιος, αντίθετα, επιδιώκει να καπηλευθεί ένα τέτοιο γεγονός, κι αυτό αποδείχτηκε περίτρανα στις εκλογές.

Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει ρόλο και αρμοδιότητα στην επιχείρηση κατάσβεσης. Σε αυτό που μας αναλογούσε, το «μετά» δηλαδή, νομίζω πως όλοι γνωρίζουν ότι κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να είμαστε δίπλα σε αυτούς που επλήγησαν.

Νομίζω, λοιπόν, ότι τα γεγονότα δεν επηρέασαν τον προεκλογικό αγώνα. Αν το έκαναν, τον επηρέασαν θετικά, διότι χύθηκε τόσο πολύ μελάνι πάνω σε αυτή την ιστορία που ο κόσμος έμαθε τελικά την αλήθεια και εκτίμησε ό,τι κάναμε.»

Πού, κατά τη γνώμη σας, οφείλεται η επανεκλογή σας; Γιατί σας ξαναψήφισαν οι δημότες;

Μας εμπιστεύτηκαν γιατί είδαν μια πενταετία έργων και επειδή η πόρτα της δημοτικής αρχής ήταν πάντα ανοικτή γι’ αυτούς κι εμείς έτοιμοι να ακούσουμε το πρόβλημά τους.

Οι βασικές σας προτεραιότητες για την επόμενη πενταετία;

Είναι ήδη γνωστές και χωρίζονται σε πέντε άξονες. Πρώτη κατά σειρά είναι η ολοκλήρωση του έργου αποχέτευσης μέχρι τα μέσα του 2022. Δεύτερη η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής με το έργο του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας. Η τρίτη αφορά στους οδικούς άξονες και στον προαστιακό που θα πρέπει να έχει έρθει στην περιοχή μας ως το 2023-24. Τέταρτη, η ολοκλήρωση απόδοσης του παράκτιου μετώπου στην τοπική αυτοδιοίκηση και, πέμπτη, η ολοκλήρωση του προγράμματος αθλητισμού, πολιτισμού και περιβαλλοντικών δράσεων που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και κατασκευή της μεγαλύτερης εγκατάστασης ανακύκλωσης στη χώρα.

Πόσο εξοπλισμένος είναι ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου για να αντιμετωπίσει μεγάλες φυσικές καταστροφές, όπως αυτή της 23ης Ιουλίου 2018;

Κοιτάξτε, η τοπική αυτοδιοίκηση ευθύνεται για την πρόληψη και σε αυτόν τον τομέα προσπαθούμε να κάνουμε βήματα εκσυγχρονισμού. Έχουμε ήδη προμηθευτεί μια ψηφιακή πλατφόρμα και όσοι δημότες γίνουν μέλη θα μπορούν να ενημερώνουν ο ένας τον άλλο σε περίπτωση εκδήλωσης μιας πυρκαγιάς για παράδειγμα.

Για να αλλάξει επίπεδο η πολιτική προστασία θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον η κεντρική διοίκηση και να μην αντιμετωπίζεται ως πάρεργο.
Πέρσι, για 42.000 στρέμματα έκτασης του Δήμου λάβαμε χρηματοδότηση 42.000 ευρώ… Φέτος πήραμε 179.000 αλλά, ακόμα και τώρα, αυτά τα χρήματα δεν επαρκούν για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.