Καρό

Το καρό ύφασμα αποκτά νέα διάσταση στις πασαρέλες των Haider Ackerman, Lanvin, και Dries Van Notten όπου το βλέπουμε να ντραπάρεται σαν απαλό μεταξωτό ύφασμα ή να διακοσμείται με κεντήματα, χάντρες και πούπουλα. Θυμίζει λίγο την Βρετανική κληρονομιά και προσδίδει στα ρούχα μια διαχρονικότητα.

 

Το new look επιστρέφει

Μία αίσθηση από παλιές film noir ταινίες επανέρχεται στισ πασαρέλες μέσα από τις συλλογές των Miuccia Prada και Celine. Τη γραμμή που λάνσαρε ο Christian Dior το 1947 τη βλέπουμε τώρα σε παλτό με εκκεντρικά μανίκια, σε φούστες σε γραμμή “Α”, καθώς και στενές φούστες συνδυασμένες με φαρδιά παλτό.

 

Punk

Μετά την ομώνυμη έκθεση στο Costume Institute μία τέτοια τάση ήταν λογικό να προκύψει. Βινίλ, αλυσίδες, καρφιά τα βλέπουμε στην υψηλή ραπτική, όπως στην επίδειξη της Chanel. Το styling παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο με τη μοϊκάνα να κυριαρχεί στα shows και τον συνδυασμό πολλών διαφορετικών υφασμάτων να θυμίζει τα τελευταία έτη της δεκαετίας του ’70.

 

Masculine

Υπερμεγέθη παλτό στις πασαρέλες του χειμώνα έδιναν την αίσθηση μίας γυναίκας που φορά τα ρούχα του συντρόφου της και αισθάνεται πιο άνετα από ποτέ. Ιδανικά για το κρύο δίνουν μία ιδιαίτερα cool εμφάνιση και συνδυάζονται με τα πάντα.

 

Eccentric γούνα

Οι πιο εκκεντικές γούνες έκαναν φέτος την εμφάνισή τους. Με έντονα χρώματα, διαφορετικές υφές, patchwork και συνδυασμένες με την πανκ αισθητική που αναφέραμε παραπάνω, οι γούνες φέτος έκαναν τα μοντέλα που τις φορούσαν να μοιάζουν με περίεργα πλάσματα.

Προηγούμενο άρθρο25 χρόνια ΔΗΘΕΜΑ!
Επόμενο άρθροΚΗΠΟ-ΞΕ-ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ NOEMΒΡΙΟΥ