Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον θα μπορείτε να τον βρείτε στον «Ινδιάνο» και μέσα από τη στήλη του θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Αφού κάναμε τις καφρίλες μας όλο το φθινόπωρο και όλο τον χειμώνα, ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να προσέχουμε, γιατί το καλοκαίρι πλησιάζει και θα κληθούμε να βγάλουμε κορμιά στις παραλίες. Λύσεις υπάρχουν για να φάμε σωστά και να απολαύσουμε και το γλυκάκι μας, οπότε πάμε να τις ετοιμάσουμε και να τις απολαύσουμε… Σημειωτέον ότι είναι και στο κλίμα των ημερών, για να μην ξεφύγουμε και από την… παραδοσιακή νηστεία!

Τηγανιά μανιταριών

υλικά:

  • 100 γρ λευκά μανιτάρια
  • 100 γρ μανιτάρια πλευρώτους
  • 100 γρ μανιτάρια πορτομπέλο
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κσ βούτυρο
  • 1 σκ σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κσ λευκό βαλσάμικο
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι n πιπέρι

εκτέλεση:

Κόβουμε όλα τα μανιτάρια σε κομμάτια. Σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 2’, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο. Μόλις τα μανιτάρια μαλακώσουν και βγάλουν τα υγρά τους, σβήνουμε με το κονιάκ. Αλατοπιπερώνουμε και λίγο πριν τα αποσύρουμε από τη φωτιά, σβήνουμε με μπαλσάμικο. Τέλος, γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.