Food rocks

του Πάνου Δερδεμέζη

Ο Πάνος από μικρός πειραματιζόταν με τη μαγειρική, χωρίς σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινώντας από ένα μπεργκεράδικο στη Νέα Μάκρη που έχει κλέψει τις καρδιές μας και με όπλο το πάθος του, κατάφερε να δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου. Πλέον θα μπορείτε να τον βρείτε στον «Ινδιάνο» και μέσα από τη στήλη του θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει όλους με τις δικές του, μοναδικές προτάσεις!


Σαλάτα coleslaw

υλικά:

  • 200 γρ λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ μαγιονέζα
  • 2 κσ λευκή ζάχαρη
  • 1+1/2 κσ χυμό λεμόνι
  • 1 κσ λευκό ξύδι
  • 1/4 κγ αλάτι
  • 1/2 κγ πιπέρι

εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάχανο και το καρότο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λάχανο και το καρότο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσουν. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε.