Ένα από τα πλέον καλοκαιρινά φαγητά!

Ένα φαγητό δεν χρειάζεται να έχει πολλά υλικά ή να παίρνει πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί, ώστε να θεωρηθεί «καλό». Το κλασικό κι αγαπημένο σαγανάκι με γαρίδες είναι ένα από αυτά τα φαγητά, καθώς και μια καλοκαιρινή λιχουδιά που δεν μπορείς να αντισταθείς. Ναι, σίγουρα δεν είναι και το πιο διαιτητικό πιάτο, αλλά όλοι έχουμε δικαίωμα στην απόλαυση, πόσο μάλλον το καλοκαίρι, σωστά;

Υλικά
  • 12 μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες
  • 4 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, τεμαχισμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • καυτερές πιπερίτσες τσίλι, τεμαχισμένες, κατά βούληση
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 60 ml. (1/4 φλ.) ούζο
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 200-250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • μία πρέζα γλυκιά πάπρικα
Διαδικασία
  1. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε κύβους και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  3. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Προσθέτουμε τις ντομάτες, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
  6. Εντωμεταξύ, σε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  7. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και από τις δύο πλευρές, τις τοποθετούμε στο τηγάνι, σοτάρουμε για 1 λεπτό κάθε πλευρά και σβήνουμε με το ούζο.
  8. Προσθέτουμε τη σάλτσα της ντομάτας στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακατεύουμε.
  9. Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα στο τηγάνι, το σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει ελαφρά η φέτα.
  10. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε το σαγανάκι ζεστό.