Θα μπορούσε να είναι η εναρκτήρια σκηνή μία νέας ταινίας της Marvel, αναφέρει ο Guardian. Ωστόσο, οι κάτοικοι μίας ιαπωνικής πόλης έχουν τρομοκρατηθεί κι η αιτία είναι μια γάτα που φέρεται να έπεσε μέσα σε δοχείο με τοξικά χημικά, λίγο πριν εξαφανιστεί.

Οι κάτοικοι, μάλιστα, καλούνται, σύμφωνα με επίσημες εντολές, να μην την πλησιάσουν και πολύ περισσότερο να μην την αγγίξουν.

Η αναζήτηση του άτυχου αιλουροειδούς ξεκίνησε όταν ένας υπάλληλος εργοστασίου επιμετάλλωσης στη Φουκουγιάμα εντόπισε ίχνη από κίτρινες-καφέ πατημασιές που οδηγούσαν μακριά από δοχείο με εξασθενές χρώμιο, ένα εξαιρετικά όξινο καρκινογόνο.

Η επαφή με το χημικό μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή του δέρματος, ενώ η εισπνοή του ενδεχομένως να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα.

Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου φορούν μάσκες και λαστιχένια γάντια όταν χειρίζονται την ουσία, δήλωσε η εταιρεία, σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun.

Το βίντεο με την «τοξική» γάτα

Υλικό από την κάμερα ασφαλείας δείχνει τη γάτα να φεύγει από το εργοστάσιο, με άγνωστη, προς το παρόν, κατεύθυνση.

Δεν φαίνεται, ωστόσο, να υπάρχουν πλάνα που να δείχνουν πώς η γάτα ήρθε σε επαφή με τη χημική ουσία, η οποία ήταν αποθηκευμένη σε δεξαμενή βάθους τριών μέτρων.

«Ειδοποιήσαμε αμέσως την αστυνομία, την πόλη Φουκουγιάμα και τους γείτονες κοντά στο εργοστάσιό μας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της εταιρείας Nomura Plating Fukuyama Factory.

Η εταιρεία δήλωσε ότι μέρος του καλύμματος της δεξαμενής μάλλον έσπασε.

«Το περιστατικό μας αφύπνισε για την ανάγκη να λάβουμε μέτρα για να αποτρέψουμε μικρά ζώα, όπως γάτες, από το να τρυπώσουν μέσα, κάτι που δεν είχαμε προβλέψει ποτέ πριν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Οι ντόπιοι έχουν ενημερωθεί να καλούν αμέσως την αστυνομία αν συναντήσουν μια γάτα που μοιάζει «αφύσικη» και να κρατούν αποστάσεις.

Οι περιβαλλοντικοί αξιωματούχοι της Φουκουγιάμα υπέθεσαν ότι η γάτα μπορεί να πέθανε ως αποτέλεσμα της επαφής της με τη δηλητηριώδη χημική ουσία.

ΠΗΓΗpride,gr
Προηγούμενο άρθροΠέθανε ο Πολ Αλεξάντερ που έζησε 72 χρόνια σε «σιδερένιο πνεύμονα» μετά από πολιομυελίτιδα
Επόμενο άρθροΜητέρα και πατριός βίαζαν τη 15χρονη κόρη τους γιατί «είναι πιο ασφαλές από το σεξ με αγνώστους»!